Hyvää huomenta tihkusademyräkästä huolimatta ja terveisiä messuilta!

Poikkesimme sitten tänäkin vuonna, vaikka a. rahaa ei ollut b. aikaa ei ollut c. rahaa ei oikeastaan ollut d. lapsenvahtia ei ollut ja e. rahaa ei todella ollut. Maltilliset ostokset siis ja ruoka maksettiin visalla. Mutta.. messut on vaan kerran vuodessa JA ostokset olivat todella maltillisia, mitään turhaa ei ostettu (näin olen lukenut muidenkin ajatelleen )  sekä kun lapsella on tänään turnaus niin pitäähän äidinkin osallistua omiin "turnauksiin"... edes kerran vuodessa. 

Tänä vuonna siis arvoin ja mietin lähtöäni jälleen viimemetreille. Toinen lapsi oli viikolla kipeänä ja muutakin on sattunut ja arkailin vähän jättää häntä kotiin, mutta hän ilmoittikin, että lähtee mukaan. Tosin kyllä lievää kypsymistä oli havaittavissa JO kahden messuilutunnin jälkeen .. Mutta niin siis matkasin tyttären kanssa Tampereelle ja löysin messuhumusta siskonkin, jonka kanssa messuilimme kolmestaan. Kannattaa muuten ottaa lapsi mukaan, se rajoittaa ostamista tehokkaasti. Tai toisaalta.. Luulen, että miehen kanssa kiertely saattaisi olla vielä tehokkaampaa..

Noniin, se löpinöistä, tässä ne varsinaiset ostokset:

                   

Elämäni ensimmäinen Noro! Kipurajalla tuon kerän ostaminen kyllä oli, mutta sanotaan vaikka, että se on nyt sitten synttärilahja itselle (keksin sen juuri tätä kirjoittaessani, sillä olen usein ostanut kirjan tai levyn, mutta tälläkertaa pääsin siis halvemmalla...)

Lovikkaita on esiintynyt hyvin aktiivisesti Lapaskuussa, joten tuo Pirtin kehräämön hahtuvalanka olisi siis lovikkaat.

Ja kun kuolasin Novitan alpakkatarjouksen perään pariinkin otteeseen (3 kerää 10€ on kyllä jo sellainen hinta, että sitä kannattaa ostaa, sillä esim. Prismassa se on 4.80/kerä)  ja sitten kun melkein jo päätin, että ostan luonnonvalkoista, niin ne olivatkin jo loppu. Novitan kojulla kyllä kävi sellainen husina, että ei ole adressi messukävijöitä hetkauttaunut mihinkään suuntaan. Ylimeikatut Tädit paukuttelivat pampulahuiveissaan kassakonetta ja jonoa oli jotakuinkin kymmenen metriä, että uskollisesti messukävijät Novitaa suosivat. Täytyy kyllä sanoa, että tälläkertaa Novitalla mielestäni oli vähän messutarjouksen makuakin, sillä kiinnitin huomiota esim. RoseMohairiin, joka oli 2e ja alpakat 3/10e.

Noh, nyt eksyttiin aiheesta.. niin, kun sitä alpakkaa ei siis enää iltapäivällä ollut, suuntasimme epämääräisessä pyörimisessämme Tapiolle, jolta löytyi Dropsin alpakkaa, mitä himoitsin hetkisen. Arvoin ja aprikoin ja tytät kummasteli, että mikset vaan voi ostaa? Melkein samaan hengenvetoon sanoi, että äidillä on kyllä niin paljon lankaa, ettei se tarttis enää yhtään lisää. Tapio kuuli tämän ja kauppamiehenä valaisi likkaa, että langoillakin on viimeinen käyttöpäivä ja jos niitä ei voi enää käyttää, niin pitää ostaa lisää   Ettäs tiedätte, kun perustelette ostoksia kotona! Ja vaikka himoitsin alpakkaa, ostin lopulta BabyMerinoa, siitä tullee jonkin näköinen myssäkkä.

Näiden lisäksi ostin tyttärelle jätskin ja itselleni vielä Knitpicksin metrisen kaapelin, kun mulla on olemassa 4,5 kokoa olevat puikot 40senttisellä kaapelilla (mitä ei muuten vieläkään ole esitelty täällä). Eli siis melko maltilliset ostokset, sanoisin..

Jotenkin tuntuu, etten saanut messuilta irti ihan sitä mitä esim. viimevuonna. Tai en löytänyt mitään uutta ja ihmeellistä tai muuten erikoisen hienoa. Esimerkiksi en innostunut sukkalangoista! Ruskeaa On-Linietä suunnittelin ostavani ja sitä löytyikin, muttei sen väri sitten kumminkaan oikein ollut tajunnanräjäyttävä, niin ajattelin pystyä elämään ilman sitä. Kun suurin osa, mitä siellä esitellään ja myydään, on hienoa ja upeaa ja täydellistä käsityötä, niin kokeehan tälläinen keskivertoa huonompi ja laiskempi käsityönharrastaja huonommuuden tunnetta moisen tehokkuuden edessä . Kivan juttutuokion pidin erään vanhemman naisen kanssa langan värjäyksestä ja hänellä oli myynnissä myös käsittelemätöntä lampaanvillaa, jollainen mun piti ostaa, mutta sitten siihen alkoi niin paljon väkeä kasaantua, että rouvan piti jatkaa töitään. Pitääkin varmaan yrittää etsiä se firma, koska se oli jostain täältä Satakunnasta päin.

Näin muuten monta tuttua bloginassuakin, oli jännä todeta taas kerran, että miten erilaiselta ihminen näyttää livenä, kuin valokuvissa poseeraamalla (vai miten se kirjoitetaan?).

No sitten.. ruokaa maha täyteen lähibuffassa ja prismasta ostamaan eväät pelireissulle. Mutta voi ihmettä, olikin TAAS asiakasomistajapäivät. Ja juuri muutama viikko sitten kiittelin, että onneksi niitä ei kovin usein ole..  No siis, tiedättehän..

                   

Seiskaveikka on ostettu tyttären pyynnöstä, kun meillä ei kuulemma juuri tätä vaaleanharmaata veikkaa ole Mahtoikohan se kettuilla mulle??

Ja mä ihastuin tuohon Nallen grafiitin harmaaseen väriin. Edullinen ostos tämä sitten oli, kun viisi kerää maksoi asiakasomistajatarjouksessa reilut 12€. Jos siitä villatakin saa aikaan, niin ei huono hinta.. Toivottavasti ei kutise.. Ja huomaattekos, Prisman novitatuki piilottaa lähes kaikki messuostokset, joten ei huolta. Ostettu on vain edullista lankaa..

Loppuun jälleen keskeneräistä käsityötä, tämä on siis edellinen asiakasomistajapäivähankinta:

                   

Tätä tikutetaan. Ihanalta tuntuu, paksulta ja pehmeältä. Eteneekin vauhdilla, kun paksu lanka ja kutosen puikot. Hihat on juuri päässeet samalle pyörölle, että katotaan, miten päin ne sitten sijoittuukaan.. Mutta siitä sitten enemmän joskus myöhemmin. Tämä vain todisteena, että jotain täällä tapahtuu. Tapahtuu jotain muutakin, yhdet lapaset toivottavasti kokoa isä odottaa peukaloita ja päättelemisiä.

Että sellainen päivä. Mukavaa kuitenkin oli, seura oli parhainta mahdollista ja iltapalaakaan ei tarvinnut väsätä kuin yhdelle. Näillä mennään sitten loppuvuosi, meillä on Liisan kanssa kättäpäälle -sopimus: ei lankaa loppuvuotena ja Liisa halusi siihen vielä sivulauseen tai lisäyksen: ellei satu loppumaan.

Ohjelmassa oli tiukka välieräturnaus, mutta se muuttuikin yhtäkkiä rauhalliseksi oleiluksi kotosalla, neulontaa, kotitöitä ja varmaan kynttilöitäkin. Eli nyt sohvalle, villasukat jalkaan ja käsityö esille. Vasta sen jälkeen ne kotihommat .

Mukavata sunnuntaita!