Sitä tuli talvi nyt. Mittari näyttää +1 ja räntää satelee. Pikkuset auringonkukat olivat aamulla murheellisen näköisiä:
   976246.jpg
Meidän äiti lähtee parin tunnin päästä töihin liukastelemaan kesärenkailla.. :( Sitä ennen näytän kummiskin, mitä oon puuhastellut tämän viikon aikana. Sillä jotain on täällä tehtykin, vaikka blogi on elänyt hiljaiseloa.

Dalee olen pyörittänyt ahkeraan töissä ja kotona ja yllättävän nopeesti niitä senttejä syntyi, nyt on langat pääteltynä ja dale odottaa vaan jotain ripustussysteemiä. Mietiskelin eilen, että yrittäisinkö tehdä sellaiset i-cord -nauhat, joita ohjeessa mainittiin vai ostaisinko vaan satiininauhaa.. Taidan kuitenkin kallistua neulottujen nauhojen puolelle. Tässä nyt näkymää Dalecarlica-mekkoon:
       976268.jpg
Ohhoh, tulipas epätarkka kuva, kamerassa näytti aika hyvältä..
Nalle-langasta tätä on tehty ja kolmepuolikkailla, metallisilla pyöröillä väännetty. Harmittavaista on tässä se, että neule on todella epätasaista. Mitäs neuvoisitte tekemään, kastelemaan ja pingottamaan koko höskän vai riittääkö höyryttely silitysraudalla? Lisäksi tuo helman pykäreunus pakkaa kääntymään ylöspäin, eli sekin varmaan kaipaisi vähän venutusta..? En tiedä edes, teinkö sen helman oikein, mutta mun silmään ei näy kovin kaukaa katsoen tikit, joita sinne pistelin. Etupuolelle lyhyempää tikkiä ja nurjalle puolelle pidempää..
 
Eilen tuli muuten uusi Novita! En muistanut eilen käydä laatikolla ja tänään aamulla se siellä sitten odotti. Olisipa ollut mukavaa eilen viettää iltateehetki Novitaa selaillen.. varsinkin kun oli äidin oma ilta. Poika läx Isoonmetsään ja tyttärellä oli harrastuksia, jolloin äidille jäi koko ilta laatuaikaa ;)  nukuin siis sohvalla ensin tirsat ja sitten otin dalen käteeni :)
Tänään aamulla sitten korjasin tilanteen, aamukahvin aikaan selailin lehteä. Yhtäkkiseltään osui silmään tälläiset:
     976266.jpg
Ihana vinkki veljenpojan synttäripakettiin. Nimpparit on jo ensi viikolla, joten kiiruux heittää että saan paketin sankarille ajoissa, kun postikin kulkee sinne sentään jonkun päivän. Siis suunnitelma nyt on nuo sukat, lanka vaan puuttuu, eikä sitäkään saanut ostaa.. Lisäksi, pojan synttäritkin on ensikuun alussa, joten omista varastoista vissiin pitäisi slipoveriinkin langat löytyä.. Seiskaveikkaa olisi kyllä harmaana ja tumman sinisenä.. Onnistuisinkohan, jos tekisin moiset seitsemästä veljeksestä? Pitäisikö kovasti muutella silmukkamääriä? Jaa niin, onhan mulla myös harmaata Maija-lankaa, kuinkahan paljon se poikkeaa Nallesta?

Samassa kuvassa sitten valmiina nuo Ruska-käsineet. Vihdoinkin sain tänään aamulla pääteltyä viimeisenkin langanpään, toinen olikin jo aikaisemmin päätelty. Ihanat nää on, taisin hehkutella jo vaiheessa näitä ja edelleen olen sitä mieltä, että mahtavat. En ole ikinä ennen tehnyt sormikkaita, joten siinäkin mielessä olen vähän rehvakas, että ryhdyin toimeen ja taisin ylittää itseni :) Kivampi kuva olisi tullut, jos käsineet olisivat kädessä, se aikaisemmin mainittu kämmikin näkyisi paremmin. Mutta kai tämäkin kelpaa??
Lanka oli siis vaatehuoneen nurkan arkistoista löytynytta vuosikerta-Marimbaa ja puikot oli 2,5 bambut.
Sormikkaisiin taisin hurahtaa nyt totaalisesti, sillä tällästä meillä tapahtuu nyt:
     976269.jpg
Austermann Steppi muotoutuu sormikkaaksi hyvää vauhtia. Otin kokeiluun uudet eeben-puikot, ja alkukankeudesta toivuttuani nämäkin ovat ihan kivat.. Vähän mua häiritsee tuo kärki, se on aika paljon tylpempi tai ehkä pyöreämpi, kuin esim. bambupuikoissa. Jos esim. on tiukka silmukka puikolla, siihen on vaikeampi päästä kiinni, tai miten sen nyt sanoisin, kun puikko ei ole niin teräväkärkinen.

Vielä yksi juttu.. päiväpostia odottelen innolla, sijoitin nimittäin tässä yhtenä iltana Tallinnalaisiin.. siitä lisää myöhemmin, kun kirje on täällä ;)
Nyt pyykit koneeseen, imurillekin olisi töitä ja sitten luikastelureisulle. Pitäkää peukkuja, että pysyn tiellä :)
Mukavaa alkavaa viikonloppua!