Vielä kesäkuun ja lauantai-illan päätteeksi ajattelin tulla näyttämään muutaman kuvan, mitä täällä on viimepäivinä puuhasteltu. Leppoisaa lomaa on vietelty, tänään mm. jalkapalloturnaus ja huomenna humputtelemaan..
Eilen illalla sain vimman, että pikkuiselle veljenpojalle on nyt pakko keksiä jotain omatekemää. Ehkä siellä Euroopan kesässä ei välttämättä villasukkia tarvita mutta ehkäpä pipo olisi tarpeen. Ullasta sitten etsiskelin Bluebell -ohjetta, mutta ennenkuin ehdin etsimään puuvillalankaa esille törmäsin tähän, Blomma-myssy Samoksesta! Ounou.. siihen tarvittiin 4,5 numeroiset puikot eikä mulla ole sitä kokoa ollenkaan. Eikun mesettämään siskoo, onks sulla...? Ja siinä kävi sitten niin, että meikä hyppäs autoon ja päräytti siskon kesäasunnolle hakemaan puikot, silmukoiden luonti yhdeksän jälkeen illalla ja töttörörööö, puoli kolmelta viimeyönä:
701258.jpg
Kaksi pipoa Samoksesta valmiina. Sininen on tehty ensin, vaaleenpunanen sitten myöhemmin yöllä, kuten varmaan huomaatte ;) Välikerrosten määrä pikkasen vaihtelee :) Se laitettakoon ajankohdan ja telkkarin piikkiin, pyörremyrsky ja Hugh Grant oli paikoin niin jännittäviä, että neulominen jäi vähemmälle huomiolle.
Poikaitten pipo lähti iltapäivällä jo maailmalle ihan ex-tempore, sukulaiset oli menossa ristiäisiin ja lykkäsin sen tulevalle kummille mukaan, tyttöin pipo odottelee vielä käyttäjää..
Kiva ohje, valmista tuli nopeasti. Taidanpa vielä pitää siskon puikkoja toisenkin yön yökylässä ja tehdä peruspallopäälle (rakkaalla lapsella on monta nimeä.. ;)  ) uuden poikaitten värisen pipatuksen.

Muutakin valmista täällä on, tämä on ollut pääteltynä jo tästä asti, mutta pingotus ei ole oikein napannut.
701262.jpg 
Laitan paremman kuvan myöhemmin esille, jahka se viimeinen silaus on tehty. Kumma, että saan ne langanpäätkin nippanappa pääteltyä mutta pingottaminen on niiiin kamalan vaikeaa.
Roosa-huivikin oli pitkään tekeillä, Novitan Floricasta, jota huiviin kului hiukan yli 2 kerää. Puikkokoko oli 6. Huivi oli kiva tehdä, edistyi nopeasti ja edelleen menossa nimpparilahjaksi naistenviikon päivänsankarille (luulen, että pingotus tapahtuu ko. päivän vastaisena yönä, se olis niin tyypillistä mulle). Tämä oli mallin kokeilua, osaisinko tehdä tämän ja jos, niin ehkäpä merinosilkki muotoutuu tälläiseksi. Ehkä kuitenkin teen merinosilkistä huivin jonkun toisen mallin mukaan, mutta minkä...?

No.. kun yhdestä huivista "päästään", niin seuraavaa pittää jo alotella.. Tällä tavalla:
701264.jpg
Tämä vasta ihana huivimalli on, Ullasta sekin, Lehmus-huivi, lankana Mandarin Petit ja puikot nro 4.
Ihanan pehmoinen huivi tulossa. Ja värikin... nam.. Kuva vähän vääristää, en ilta-auringossa (tai varjossa) saanut sellasta kuvaa, missä väri näkyisi oikein mutta jos tämä joskus valmistuu, yritän saada enemmän oikeanvärisenä sen tänne esille. Nyt tuntuu, että voisin tehdä tälläisen siitä merinosilkistä, joka on mua härnännyt jo kolmatta kuukautta. Mutta katsotaan jälleen kerran, kuin ämmän käy ;)

Mun mielestä Lehmus ja Roosa ja Fifi on samantyyppisiä ohjeita, langankierrot ja yhteenneulomiset on hyvinki samantapasia. Ilman Fifi-projektia viime syksynä en olis uskaltanu koskaan ruveta tälläsiä huiveja tekemään. Ja nälkähän kasvaa syödessä, mietin jo, että mitä lankaa multa löytys tarpeeksi, että voisin minttumaaria kokeilla :) Ja ehkä kuitenkin on parasta yrittää vaan näitä suomenkielisiä huiveja, ennen kun liityn esim. Mystery stole 3:een, vaikka sekin taitaisi olla ihana projekti (sen verran oon muitten blogeista lukenut pohdintoja langoista yms).

Nonii.. ja sitte saunaan. Aurinkoista viikonlopun loppua!

PS. Loppuun vielä lisäys, oletteko eksyneet MTV3:n Helmi-sivulle? Tein siellä hauskan testin, mikä kenkä olisin. Minusta tulee isona korkokenkä ja perustelut olivat tälläiset:
Hienostunut, naisellinen, joskus uuvuttavakin jalkine. Sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Olet hillitty ja osaat kantaa itsesi arvokkaasti. Joskus voisi ehkä vähän repäistä, ja kokeilla vaikkapa lapsenkengän osaa! Siis minähän tykkään yli kaiken korkokengistä, mitä korkeampi korko, sitä ihanampi ja mieleisempi kenkä. Surettaa vaan, että tänä kesänä olen kerran pitänyt korkokenkiä jalassa, eikä tulevastakaan tietoa.. ehkä sitten kun paranen... *toivoo sormet ristissä selän takana*