Tässäpä teille juuri pingoteltu Fifi II:
529423.jpg

Ihana Fifi, joka sai alkunsa jo tammi-helmikuulla, oli välillä pitkiä aikoja jäähyllä mutta pääteltiin vihdoin viimeviikolla ja pääsi comforttikylpyyn ja venumaan takkahuoneen lattialle tänään aamupäivällä. Fifin kylpyä ootellessa tekaisin tommoset kämmekkäät, jotka tuolilla Fifin alla poseeraa. Molemmissa töissä lankana oli viininpunainen Novitan Wool ja puikkoina huivissa vitosen pyöröpuikko, sillä muita puikkoja ei ollut juuri silloin käytettävissä *nolo*. Kämmekkäät tehtiin omasta päästä, 40 silmukkaa ja 3,5 sukkapuikoilla, peukkuun kiila omasta päästä ja 1 o 1 n -neulosta.. Toisessa kämmekkäässä vähän koristelua, yritin tehdä linnunsilmäpistoa ekaa kertaa koulun käsityötuntien jälkeen, muistikuvat vajaan parinkymmenen vuoden takaa. Yritin koristella kukan Tiimarista ostetuilla helmillä, mutta voipi olla, että puran kukat pois ja pidän ihan taviskämmekkäinä. Jospa tähän vielä lähikuva tuosta koristellusta kämmekkäästä:529594.jpg

Jos oikein tarkkaan katsoo, tuossa kukan keskellä näkyy se lasihelmi tai oikeasti se taitaa olla muovinkappale :) Ja tuo klöntti ranteessa on rannekello :) En tiedä, kai se on vähän hassu tämän ikäiselle ihmiselle, mutta viis siitä, mulla oli mukavaa sitä tehdessäni. Ja mä oon sitä mieltä, että jokainen tekee käsitöitä tavallaan, ja se on hänen näkemyksensä mukaista taidetta eikä kukaan toinen voi sitä negatiivisella mielellä arvostella. Että ehkä sittenkin annetaan koristeiden olla.. :)
Tässä Fifiä vielä:
529436.jpg
Huivin pituus on noin 170 senttiä. Kastelun jälkeen se venui ainakin metrin ja matto, jolle pingotin Fifiäni, loppui kesken (sen takia vasara tuossa painona, se kun oli sopivan lähellä). Mietin vielä, pitäisikö huivi hapsuttaa vai annanko olla noin...? Mitäs mieltä olette?
En ole kummonenkaan kuvaaja joten en osaa vangita Fifin ihanaista pehmeyttä ja laskeutuvuutta teille näytettäväksi. Mutta ihana se on, kyllä kannatti kilkuttaa puikkoja. Ja jännä, miten tuo huuhteluaine voi muuttaa koko neuleen ihan erilaiseksi. Tästäkin tuli niin pehmoinen ja kaunis, vinoruudut näyttävät nyt paljon paremmilta kuin ennen pingotusta.
Yksi ajatus tästä tekeleestä itselle muistiin, ensikerralla kun yritän kiinnittää huivia mattoon, kannattaa imuroida ensin!! Nypin nimittäin valmiista huivista kaikenmaailman roskuja ennenkuin pääsin kuvailemaan..

Noniin.. siis yksi keskeneräinen valmis.. Seuraavaakin olen yrittänyt jouduttaa, nimittäin hellepäivän huivia
Se on aloitettu jo viime kesänä vaaleanpunaisesta Kotiväestä, jota löysin lanka-aarteitteni joukosta, mutta kyllästyminen iski jo varhaisessa vaiheessa. Malli on kiva ja senttejä tulee nopeasti mutta minä en jostain syystä jaksa kovin montaa mallikertaa kerralla neuloa. Joten se on siis välityö sillä...
Eilen alottelin tietysti uuttakin välillä ja siitä tulee kesäkassi, lanka on samaa ja koukkukin on varmaan saman kokoinen ku systerillä, mutta katotaan minkälainen tää on valmiina.

Uusia suunnitelmiakin taas on kovasti, uutta Fifiäkin tekisi mieleni eikä lankana ole mikään näistä täällä mainituista. Äitienpäiväkin on tulossa ja mulla on onni omistaa pari mummoa, jotka tarttis jotain pientä pakettiin.. Lisäksi muutama pussi siemeniä kaipaa kylvämistä ja piha siivoamista.. Onneksi ilma on tänään jäähtynyt ja huomiseksi luvattiin jopa räntäsadetta tänne länsirannikollekin, joten uusi Fifi lämmittää kivasti kaulaa aamulla töihin suunnatessa..
Siinäpä tärkeimmät, pitänee suunnata välillä nukkumatin maille, että jaksaa taas huomenna..

Mukavaa viikonlopun odotusta!