Taas on se aika vuodesta, jolloin pitää opettajia lahjoa. Musta on niin turhauttavaa kiireellä ja kalliilla hinnalla ostiskella kaupasta jotain vain siitä syystä, että kun on pakko. Muutamalla eurolla ei enää saa mitään, ja jos ostat jotain ja vielä kukkasenkin paketin päälle, niin piankos palaa monta kymppiä. Eikä kumminkaan ole tietoa, että mitä ope tekee jollain tiimarin kukkavaasilla.. Tee tämä vielä kahdelle opelle ni tulikin tuplasumma kuitin loppuun.
Yritän aina kiertää nämä tälläiset ja keksiä jotain muuta kun sen pakollisen ruusun. Tänä vuonna Tyttären ope sai basilikan taimen ja kukalliset puutarhahanskat. Joo, melko erikoista, mutta siihen liittyy veto. Ope oli sanonut, että jos voitatte pelin, niin hän antaa puutarhahanskansa voiton kunniaksi. Tytär oli sen verran juoni, että laittoi pakettiin puutarhahanskat ja basilikan sen takia, ettei hanskat vallan jäisi käyttämättä :) ja sanoo kuulemma nyt opettajalle, että hän osti ne hanskat jo valmiiksi.. ;)

Toiselle opelle värkkäsin nopsakasti Shetlandin. Pojalla vaihtuu opettaja tässä vaiheessa ja sain jo melko aikaisin keväällä idean tästä huivista ja myös langasta, kiitos vaan siskolle! Lanka on Multi-Mohairia, hirveen hikistä muuten neuloskella tällä kelillä, puikkona kutosen pitkä addipyörö. Lankaa omistin pari kerää, ostin mummon huivia varten syksyllä, mutta teinkin sen huivin siitä hirviästä Hjertegarnista
Niin, idean sain ajoissa, toteutus jäi yllättäen viime tippaan. Torstaiaamuna lähetin lapset kouluun, latasin uuden ystäväni, ja telkkarin eteen istumaan pariksi tunniksi ennen töihin lähtöä. Iltavuoron jälkeen soffalle tunniksi ja eilen illalla tikuttelin kuudesta yhteentoista. Huivi kylpyyn, nupparit ja aamulla langanpäät. Tulos:

        1602482.jpg

Täysin tyytyväinen en tähän ole. Niinkun kuvasta näkyy, vasenpuoli kupruilee (kupruilee se oikeakin, mutta se ei erotu kuvassa niin hyvin). Muuten kiva huivi, mutta se ei ehtinyt kunnolla kuivua, nuppineula-asennossa se oli ihana. Päättelyreuna lörpöttää kuvassa, mutta livenä mun mielestä se asettui paremmin. Tein reunan kympin pyöröllä ja ensimmäistä kertaa niin, että neuloin viimeistä edellisen kerroksen jo isommalle puikolle ja myös päättelykerroksen (aikaisemmin vain päätellessä olen käyttänyt isompaa puikkoa). Mittauskin unohtui, mutta silmämääräisesti saman kokoinen kun tämä täällä.
Meinasin vähän föönata sitä vielä aamulla, mutta käytännön ongelmat estivät (joku oli kiinnittänyt huivin, pyyhkeen ja maton nuppineuloilla lattiaan, johto ei riittänyt eikä jatkojohtoa näkynyt). Nyppäsin sitten huivin pois, pihalle kostealle nurmikolle kuvaan ja sitten pakettiin. Arvaattehan, että sehän meni kihisten kasaan :(

Tässä lähikuva. Tuli taas oikein räpsittyä :)

        1602483.jpg

No, ei aina voi onnistua. Pitää tästä pari hyvää pointtia sanoa, kiva oli jälleen tehdä (vaikka loppurutistuksessa alkoikin käsiä särkeä), taas on pari kerää tuhottu (en kyllä ikuna osta tota enää.. tai ainakaan hetkeen), pitkästä aikaa jotain valmista ja kohta osaan ohjeen ulkoa (alkaa ne keskimmäisen kaavion kuudes ja kahdeksas kerros mennä jakeluun). Kiitos edelleen siskolle kirjalainasta!

Vielä olisi iltapäivä aikaa viimeistellä loput käsityöt, että saisin ne toukokuun listaan. Tämä  huivi tuli niin puun takaa, kaahasi kärkeen ja voitti valmistumalla nopsaan. Miksei muilla käsitöillä ole tälläistä draivia..?

Kivaa kesäistä viikonloppua ja aurinkoisia juhlia kaikille valmistuville!