Taas on vierähtänyt viikko edellisestä kerrasta, eikä oikeen mitään erikoista oo käsityörintamalla tapahtunu. Blogien lukemisesta ja oman blogin päivittämisestä menee mielenkiinto, kun joutuu seisomaan koneen vieressä, joten sanonnan mukaan juostenkusten lemppariblogit on kahlattu läpi.
Tässä tulee taas ensin selityksiä ja sairauskertomus, vasta sitten päästään itse asiaan :)

Emännän selkä on oikutellu jo kolmatta viikkoa ja viime tiistain-keskiviikon aikaan se äityi tosi pahaksi. Pakko oli myöntää, että jotain on tehtävä, kun takajalka ei autosta noustessa suostunut yhteistyöhön. Paikallinen neropattilääkäri arvauskeskuksessa antoi 3 päivää sairaslomaa ja muutamat lääkkeet, jotka eivät juur mitään vaikuttaneet, nukahtamiskyky vaan nopeutui, kun tuli niin rento olo ;) Kuluneet päivät emäntä siis on maannu vuorotellen sohvalla, sängyllä ja lattialla ja ymmärrättehän, ettei siinä mitään miesten villapaitoja kudota (no, enhän mä muutenkaan mitään isotöistä pysty tekemään, ei riitä kärsivällisyys, mutta sainpa sanottua). No, oonhan mä pieniä kävelylenkkejä tehnyt ja kevyesti (lue vähän) kotitöitäkin tehnyt, ettei ihan makaamiseksi ole koko homma mennyt. Ja tänään lääkäri sanoikin, että pikku puuhastelu on levon ohella tärkeää, eli tarkoitti varmaan käsitöitä eikä ruuanlaittoa ;)

No, kuten kesällä jo totesin, selällään maaten pystyy tekemään monenlaisia juttuja, joten tässä kuvakavalkadi loppuviikon aikaansaannoksista:
1244254.jpg
Tässä nyt ne jälkitoimituslapaset, seiskaveikasta ja karamellivärillä värjätystä langasta. Vasemmalla ne jotka annetaan kummitytölle, oikealla eka (se vauva-) versio. Noihin pienempiin tuli mun mielestä kivammat raidat, vaikka ei nuo isommatkaan hassummat ole. Kummatkin lapaset on ollut jo jonkin aikaa valmiina, kukaan ei ole vaan viitsinyt päätellä langanpäitä..
Samasta langasta tehty pipo löytyy tästä jutusta.

Sitten taas yhdet sukat:
1244256.jpg
Nämä sukat sitten oli todella työläät :(  Novitan Ninaa on lanka, sitä missä akryyliä 50% ja merinovillaa 50%. Oli kyllä niin vaikeet sukat, etten hetkeen ole sellasia tehnyt. Tai siis sukan malli oli helppo ja muutenkin ihan kiva, ja oli ihanaa, että se tuli julki jälleen. Mutta tuo lanka. Ja neulominen siittä. Kyllä oli niin takkuamista sen kanssa, töissäkin ruokatunnilla aina yritin tehdä ees puikon tai kaks, että se joskus loppuisi. Ihmettelen, miksi ihmeessä en purkanut koko tekelettä jo ekan sukan aikaan, kun se niin vaikeeta oli. Ja mikä siinä sitten oli niin vaikeaa? En tiedä. Jotenkin ei vaan sujunut. Jälki on epätasaista ja lanka halkeilevaa ja sukat on loppujenlopuksi vielä eri kokoakin, vaikka se ei ehkä kuvassa näy. Siksi nämä sukat menevät tyynyn alle ja pääsevät käyttöön vaan pimeällä ajalla ja peiton alla. Osaavatkohan ne siellä sitten käyttäytyä siten kun sukantekeleen kuuluu?

Seuraavat valmistuneet tein lennossa, ystävättären synttärilahjaa ajatellen. No, tiedättehän.. synttärit oli ja meni.. tämä valmistui vasta..öö.. olikohan perjantaina...? Päivätkin ihan sekaisin, kun en ole käynyt töissä..
1244259.jpg
Vasemmanpuoleinen on se varsinainen synttärilahja, oikealla puolella jälleen ns. harjoitustyö ;)
Eli, ystävätär sai keskellä kuuminta kesää lahjaksi huivin, ja siihen jo alunperinkin suunnittelin kaveriksi Calorimetryä. Koska tää oli ensimmäinen kalo ikinä, ekan kokeilun tuloksena oli nukelle sopiva versio. Otin sitten numeroa isommat puikot ja langan virittelin kaksinkertaiseksi, niin johan tuli aikuisempaankin päähän sopiva päähine. Ohje on täältä, ekan tein täysin ohjeen mukaan (sikälimikäli mä sen oikein ymmärsin) ja toinen sitten vähän muokaten (käännyin "takaisinpäin" huomattavasti aikaisemmin, mitä ohje sanoi) ja hyvä tuli. Helppo ja nopea, yllättäen seuraava jo suunnitteilla ;)

Tämä kolmas sitten.. tätäkin olen suunnitellut jo hetken aikaa ja nytkun tätä aikaa sitten yllättäen tulikin, niin puikot kehiin ja uudelleenmuodostus alkakoon.
Eli syksynovitan välissähän tuli seiskaveljesextra, jonka mukaan jo lapasetkin syntyi. No, kun tässä possuolomuodossa edelleen elellään, niin mikäs muu possun kruunaisi kun possubaskeri? Tämä siis tyttären näkemys uudesta hatusta, eli jos sen olisi asetellut baskerin tavoin päähän ni kait se baskeri sitten olisikin..? Ja höyryttänyt ja väännellyt ja käännellyt... (ai minä vai...??)
1244252.jpg
Vajaa kerä seiskaveikkaa ja kolmosen ja nelosen bambut. Muutama ärräpää, kun kaikki 196 silmukkaa ei tahtonut sukkapuikoille mahtua ja silmukoita karkaili. Mutta valmista tuli. Baskerista tosiaan ei ehkä voi tätä kuvaa katsellessa puhua, näyttää siltä, että päässä on pari numeroa liian iso pipo. Ehkei baskeri edes sovi mulle, mutta tulipa tehtyä. Maistelen tätä nyt hetken, ja laitan sitten vaikka arpajaispalkinnoksi, ellen muuta käyttöä keksi.

Nyt sitten, kun tätä selänparantamislomaa vielä viikoksi kirjoitettiin, pitäisi keksiä lisää jotain kevyttä käsityötä, mitä voi selällään maaten tehdä. Spring shawl olis hyvä vaihtoehto, kun se ei vielä paina paljoakaan.. Sitten voisi ajatella niitä pääkallolapasia.. tai se oma calorimetry... tai..

Kauhee puheripuli mulla näköjään.. Yks juttu vielä..
Inspiraatiota odotellessa keksin purkaa tyttärelle joskus neulomani tuubin, ohje on muutaman vuoden takaa Novitan nuorisoextrasta ja lankana Nalle colour:
1244420.jpg
Kuva on yllättäen epätarkka eikä väritkään toistu ihan oikein, mutta kuitenkin.. tästä voisi kehittää jotain..
Mikähän muuten nyt on, purin valmiin työn takaisin langaksi, kun tytär ilmoitti, ettei moista retaletta pidä. Kierrätystäkö? Tekemisen puutetta? Vai silkkaa langanhimoa?
Nyt alkaa selkä ilmoittaa makuuasennon tarpeesta, vaikka tässä tekstin kirjoittamisen lomassa kävinkin huilaamassa. Hellurei ja mukavaa alkanutta viikkoa!