Edit: lisäsin puikkokoot tekstiin ja kuvat valmistuneitten sivulle.

Meillä pidettiin pieni neulontapiiri tänään. Sisko, tytär ja minä väännettiin kolmeen pekkaan käsitöitä keittiön pöydän äärellä: sisko sipulipussia, minä sukkaa ja tytär Huopasesta patalappua. Oli kivaa, kiitos vaan siskolle! Tuleppa uudemman kerran ja vähän pidemmällä varoitusajalla niin jospa vaikka leivottaisiin jotain hyvää :)
Reippaan puikkojen heiluttelun tuloksena ystävättären synttärilahja on valmiina ja esittelykunnossa. Nyt vaan pitää selvittää millon se päivä on :) Tämmäset siis pääsevät pakettiin, toivottavasti näillä herahtaa kuppi kaffeeta sitten loppukuusta:
729383.jpg
Lankaa jäi ehkä joku viiden metrin nöttönen, joten senkin puolesta Olgat onnistui nappiin. Kerä oli siis jo korkattu, tein nimittäin viime talvena pojalle samasta langasta pipon, lapaset ja sukat. Yksi kerä ei tietenkään riittänyt ja jouduin ostamaan toisenkin kerän eikä siitä tietysti montaa raitaa kulunut. Olis komiaa ku olis vaaka, jolla voisin nyt punnita paljonko Olgat söi lankaa. Puikothan oli 3,5 ja bambusta tehdyt.
Kaikenkaikkiaan kiva sukkamalli ja valmistuikin suhteellisen nopeasti, tosin ehkä neulontapäivällä ja kesälomalla oli aika paljon merkitystä asialle.

Tämänkin sain vihdoin pääteltyä:
729385.jpg
Feather and Fan -huivi Multi-Mohairista, jota meni ehkä noin puolitoista kerää eli about 75 grammaa, pituutta noin 170 senttiä ja leveyttä jotain 25 senttiä. Puikkokoko oli 8 ja Novitan muovista tehty. Asettelen sen vielä huomenna venumaan ja luultavasti sitten huomenissa paremmin kuvia. Oli tosi hankalaa saada kuvaa tuosta huivista tähän aikaan sisällä, kuva joko ylivalottui tai sitten oli niin pimeä, ettei siitä erottunut mitään.
Mulla on muuten joku punaisten huivien vimma.. Blogiaikakaudella olen tehnyt tämän ja tämän huivin ja suunnitelmissa on vielä tämä huivi, sekin punaisesta langasta.. Toistankohan mä liikaa itseäni? Onkohan mitään muita värejä olemassa, jos suunnittelee itselle huivia?

Nyt onkin sitten sellainen tilanne, ettei ole muuta kesken kun Lehmus, mikä on melkomoinen ihme mun käsityöurallani. Pitää äkkiä aloittaa jotain, ja suunnittelenkin jo kämmekästä tai jotain vastaavaa lämmittämään kipeää rannettani ja pitsisukkia, kun tuota Nalleakin on tullut hamstrattua. Toisaalta, ensi viikolla alkaa taas työt ja loma on jälleen kerran lusittu (lue sairasteltu), joten eiköhän se hyväkin ole, ettei ole kamalasti keskeneräisiä töitä tekemättä? Kotitöitäkin pitäisi vähän yrittää harrastaa, esim. imurin ulkoiluttaminen tai tiskiharjan kylvettäminen ei olisi meidän huushollille ollenkaan pahasta.
Mutta nyt painelen nukkumaan, aamulla varhain (kesälomalla klo 9 on varhain!) pitää hakea tytär yösynttäreiltä.
Hyvää yötä!