Innostuin pöyhimään vaatehuoneen lattialta pusseja ja laatikoita kun niitä kummasti kertyy sinne ja alkaa olemaan vähän ahdasta jo. Yleensähän nuo tuollaiset laatikot sisältävät tavaraa, jonka olisi pitänyt heittää surutta pois siinä vaiheessa kun suunnittelu tavaran sijoittamisesta vaatehuoneen nurkkiin alkaa.
Elämäni kaikissa muutoissa on mukana kulkenut Braunin kahvinkeittimen laatikko, itse keitin on ostettu heinäkuussa vuonna 1994.
538553.jpg

Siis tällänen Aromaster ja arvaatteko sen sisällön...?

538557.jpg

Kahvinkeitinlaatikkoparka on kantanut keskeneräisiä käsitöitäni sekä korkkaamattomia lankakeriäni muutosta toiseen. Eikä pelkästään lankakeriä, vaan joukkooon on eksynyt yksinäinen virkkuukoukku kokoa 1,25 sekä puikkomittari, kummatkin äidin jättämiä tavaroita.
Vasemmalla on joku (?) neule, takakappale (tai sitten se on etukappale..?) tehty, toinen kappale puolivälissä. Lankana  Helsingin Villakehräämön Pirta Sireeni, joka puuvilla-polyakryyli-viskoosi sekoitelanka. Toinen siinä käytetty lanka on luonnonvalkoista lankaa, jossa pikkuruisia lenkkejä. Tästä  langasta ei tietoa, mutta muistan, että ostaessani ihastuin langan väriin, mutta kutoessani sitä langasta tuli ihanaa pintaa neuleeseen.
Keskellä keltaiset tekeleet ovat vauvaneuleita.. Lattialla keltavalkoisessa neulekasassa jälleen takakappale tehty, etukappale puolessa välissä, langassa ei vyötteitä mutta muistelen ostaneeni Novitan Bambinoa ensimmäisen lapseni villapaitaa varten. Tuo ensimmäinen lapsi täyttää huomenna 11, joten taidan purkaa koko jutun hyvällä omallatunnolla :)
Yksivärinen keltainen on myös todennäköisesti vauvaneule, luultavasti jokin hiha, sillä kappaleen alussa on 2 o 2 n -resori ja kappale levenee ylöspäin.. Olen siis aloittanut hihasta.. Lanka Sofil Mimosa, akryyliä ja puuvillaa. Muistelen, että  näitä värejä oli monta, vaaleanpunaista ja -sinistä tämän keltaisen lisäksi. Ehkä tämäkin tilkku menee purkuun ja tästä voisin keksiä jotain muuta, sitäkun on ainakin 4 kerää olemassa.
Oikealla jotain valkoisella pohjalla ja sinisillä kierteillä varustettua lankaa, luulisin, että isoveljeä tms (muistan nähneeni jossain blogissa samannäköistä lankaa).
Ja sitten vielä oikealla alhaalla 80 senttinen veluurinen verkkaritakin tekele.. leikattuna, ei ommeltuna.

Lisäksi tuosta pahvilaatikosta löytyi monta muuta muovikassia, kaikissa muutama nimetön kerä sisällä. Parhaimmat löytöni tulee tässä:
538650.jpg

Ensimmäinen pussukka sisälsi 8 kerää Viola puuvillalankaa, 2 luonnonvalkoista, 2 puhtaanvalkoista, 2 hennon vaaleanpunaista ja 2 lilaa (toim. huom: lilan kerän ympärillä jostain syystä Blues vyöte, mutta Violaa se on). Toisessa pussissa oli 4 kerää Novitan Blues -lankaa kirkkaan valkoista. En jaksa muistaa, milloin nämä kerät on ostettu ja mitä varten, mutta niissä näyttää olevan vielä hintatarratkin. Viola on maksanut 6,90 kerältä markka-aikaan ja Blues 5,50. Suvi on suurinpiirtein niissä hinnoissa, mutta paljonko maksaa esim. Marine?
Vertasin Bluesia Suvin vyötteeseen, Bluesia on vähemmän ja puikko-ehdotus on 4 - 4 1/2  (Suvissa 3 1/2) ja tiheys on pienempi (onko oikein sanoa näin?), kuin Suvi -langassa.
Bluesista tulee Novitan uusi Marine mieleen, sillä se on on jotenkin karkeampaa kuin Suvi.

Ja viimeiseksi, olen mä joskus ennenki virkannut:
538670.jpg

Näitä liinoja on virkattu Suuren käsityökerhon ohjeilla, tuo ylempi on pingotusta vailla valmis, alemmasta taitaa puuttua joitain kerroksia, koska lanka on vielä työssä kiinni. Taidanpa laittaa tuon toisen pingottumaan ja viimeistellä keskeneräisen.. siinäpä hyvät äitienpäivälahjat... ;)

Eli.. yhteenvetona: olen parikymmentä vuotta tehnyt enemmän ja vähemmän aktiivisesti käsitöitä, jotkut mallit ovat innostaneet niin, että ovat valmistuneetkin, osa jäänyt tähän laatikkoon odottamaan päiviä parempia. Näitä kaikkia edellämainittuja tuskin teen koskaan valmiiksi, mutta osa voi päästä uudelleen käsiteltäväksi. Aika näyttää, mikä kiinnostaa. Mutta luulen, ettei meikäläisen kannata käydä ostamassa mitään lankoja lähiaikoina, näistä täällä esitellyistä ja käsityökorista pitää löytyä sopiva lanka :)
Muuten, mikähän siinä on, että mulla on useampi sellanen työ kesken, mistä on takakappale kokonaan tehty ja etukappaleesta puolet...?

Moikka, palataan taas (jos enää kehtaan...*nolo*)