Tässä alussa ensin sairaskertomusta, joten jos tulet helposti pahoinvoivaksi oksennusjutuista, hyppää ensimmäinen kappale yli :)

Tulikin yllättäen pari kotipäivää, poika sairastui mahatautiin eilen aamulla. Olikin rankka rupeama, poika on harvoin noin kuitti, ettei jaksa edes telkkaria katsoa, makailee vaan. En taida sen paremmin kertoa potemisesta, mutta täytyy kyllä myöntää, että jopa minäkin aloin hätääntyä, kun ensin tuli toisesta päästä montakymmentä kertaa ja sen tyrehdyttyä oksennusta tuli ja tuli varmaan litrakaupalla, mikään ei pysynyt sisällä. Tuli niin elävästi mieleen kun hällä parivuotiaana oli rotavirus ja ensin sairastettiin kolme päivää kotona, jonka jälkeen tiputuksessa kolme päivää keskussairaalassa. Illalla pukkas vielä lämmön päälle ja vähän jännitti, mitä yö tuo tullessaan. Yö kuitenkin meni hyvin, heräsin ilman kelloa jo puoli seitsemän aikaan eikä pojallakaan ollut enää kuumetta. Tässä on pitkä päivä toivuttu ja ruoka on maistunut tyypille sekä tappelua on saatu aikaiseksi, että ehkäpä tauti on nyt taaksejäänyttä elämää.

Tässä päivän mittaan on siis maattu sohvalla ja tuijotettu telkkaria (Ice Age 2 on muuten hyvä leffa ;) ). Siiinä samalla on käsityö saanut kyytiä, eilinen päivä menikin enempi juomalasien kannossa ja muussa hoivaamisessa. Päättelin vihdoinkin loput langanpäät kynsikkäistä. Iltapäivällä auringon paistaessa aattelin, että mennään vähän pihalle haistelemaan raitista ilmaa ja kuvataan samalla nuo kynsikkäät. Joo-o, ei ollut tämäkään lapsi innostunut mannekeeraamaan.. :(

        2418935500_7dcba91e74.jpg?v=0

Tästä klikkaamalla pääsee Flickr:iin katsomaan muut osumat.. Aika epätarkkoja, mutta kun oli kiire, ei paljon tsuumailtu :)
Lanka oli taas itsevärjättyä seiskaveikka, puikot nelosen bambut, eli samanlaiset kun nää täällä.
Kun päättelyn alkuun pääsin, niin samalla meni pääkalloista langanpäät piiloon.

        1471474.jpg

Nämä siis ystävän viisvuotiaalle, seiskaveikkaa kumpikin lanka ja nelosen puikot (..vai?). Ohje syksyn 2007 Novitasta, silmukkamäärät samat mutta kuviota tuunasin. Kuvio olis kyllä saanut alkaa vähän ylempää, ettei kavennuksien tienoille olisi tullut noin pitkää yksiväristä aluetta, mutta eiköhän tuo menettele.
Olin ihan tyytyväinen lopputulokseen, sillä vaikka tuolta jostain väleistä valkoinen lanka pilkistääkin, niin yllättävän hyvin osasin kiristellä ja kierrellä lankoja. Lisäksi alemmasta kuvasta näkyy, että vasemman reunan silmukoita kiristin tietoisesti, ettei tullut samanlaista reunaa kuin tässä edellisessä. Vieläkään ei se hyvä ole, mutta.. olkoon..

         1471476.jpg

Vielä loppuun päivän oksennuskuva, kun sitä on liikkeellä:

        1471478.jpg

Edelleen koolattua lankaa työn alla, tässä Nalle ja mallina Olga. Ihan kiva tai silleen.. piti tulla tyttärelle unisukat, sillä nyt hän nukkuu eriparisten sukkien kanssa.. kun kuulemma ei ole muitakaan (suutarin lapset ja silleen..). No, tästäkään ei hälle unisukkaa tule, nää on niin isot, että mahtuu meikäläisenkin jalkaan.. Parittomuus taitaa uhata tätäkin sukkaa..

Niin, täällä on muuten eilen pistetty käsitöitä purkuun urakalla. Jaykkarista lähti puikot pois ja lanka kerälle, siitä olikin tulossa vähän iso reilulla 80 silmukalla. Katsotaan, jos joskus myöhemmin innostun siitä uudelleen.
Sagittariakin sai saman kohtalon, kun se virhe siellä vaan on, enkä saa sitä kiinni niin antaa olla.  Uusi yritys myöhemmin, mutta vielä mä sen mallin selätän.
Mysteerihuivi saa olla, tein alkuvuodesta sitä ja purin toistakymmentä kerrosta pois, aloitin alusta uudelleen, muttei nyt ole inspistä jatkaa. Katselin kuvia valmistuneista ja.. ei ole kiva, en tykkää. Liian monimutkainen. Missä mä sellasta ylipäätään pitäisin..?? Nyt meneillään oleva mystery olis paljon kivampi..
Ideoita äitienpäiväksi tarvittaisiin,  olis kaks mummelia, mitä pitäs lahjoa. Älkääkä ehdottako sukkia, toisella on jo vaikka miten, ja toiselle ei voi tehdä, kun hän muutenkin kaatuilee. Onhan tässä vielä hetki aikaa kehitellä lahjuksia.
Mieli tekisi aloittaa jotain kivaa, uutta, ihanaa, suurempaa, jotain ihan muuta kun nää viimeaikoina valmistuneet jutut..

Eikai mulla sitten muuta tähän päivään, huomaatteko, että puheripuli vaivaa.. huomenna töihin ellei kukaan saa "tautia".
Kivaa keskiviikkoiltaa!