Piti päivittää valmiit lapaset jo aikaisemmin, ja viettää ilta kutimen kanssa sohvalla, mutta tulikin ohjelman muutos ja vielä ikävä sellanen. Tytär sai jonkinlaisen vatsakrampin alkuillasta, josta syystä lähettiin päivystykseen. Niin vauhdilla lähdettiin, että sämpylätaikina jäi pöydälle odottamaan. Pelkäsin, että taikina luikertelee ovelle vastaan, kun tullaan, jos pitää tehdä keikka keskussairaalan kautta. Onneksi tilanne meni ohi, lääkärissä kipu alkoi helpottaa ja kotona jo naurettiin. Lääkäri antoi hyvät kotiohjeet, buranan voi antaa ja jos kipu yltyy niin silloin pitää lähteä jonnekin :)

Nomutta aiheeseen.. tänään päättelin serkkulikan vanttuut:
   840113.jpg
         - Lanka Nalle Colori
         - puikot 3,5 bambut
         - koko 14 vee (toivottavasti!)
         - malli: omasta ideasta syntyneet (Hilmasta kattelin peukkua ja kärkikavennusta)
         - muuta: oli pitkästä aikaa mukava neuloa lapasia, tökkimistä ei ilmentynyt missään vaiheessa ja  aikaakin ehkä noin viitisen tuntia yhteensä kun perjantaina (vai lauantaina?) aloittelin.

   840111.jpg
Serkkulikka nimittäin sai valita synttärilahjakseen joko sukat, lapaset tai huivin, sekä mieluisimman värin. Sukkia väännetään kuulemma koulussa, huivin hän aikoo neuloa itse kotona (aplodeja!) mutta lapaset olivat tervetulleet. Toivottavasti tykkää ja on käyttöä..
   840114.jpg
Tää viimeinen räpsäys on epätarkka lähilähikuva palmikosta. Olen erikoisen tyytyväinen näihin (siis lapasiin, en ainakaan tähän viimeiseen kuvaan), palmikkoa en ole ikuna ennen neulonut. Saattaapa olla, että samantyylisiä ilmaantuu jossain vaiheessa lisääkin. Sopisi muuten hyvin pukinkonttiinkin.. ;)
Silmukoita yhteensä 48, palmikossa 8, sitä reunustaa 3 nurjaa silmukkaa kummankin puolen ja loput sileää. Peukaloon kiila, 11 silmukkaa, sopi hyvin mun käteen ;) Ranteessa on 1. ja 3. kerros nurjaa, toinen oikeaa ja 4.sileällä kerroksella (eli siis alusta laskien 7.kerros) tein ensimmäisen "kierron" (terminologia ei ehkä ole hallussa, mutta nämä tuli nyt tähän itselle muistiin). Ensimmäisen lapasen palmikko on paikkapaikoin löysempää, johtuen ehkä siitä, että aluksi en osannut laskea kerroksia oikein ja siksi saattoi tulla neulottua pari kerrosta enemmän tai vähemmän, ennenkuin huomasin siirtää silmukat toiselle puikolle.

Illalla tuli yllättäen inspiraatio eli taideajatus, sain mahtavan näyn seuraavasta projektista ja siihen on jo silmukatkin luotu, mutta jos aloitan sitä niin kuka neuloisi loppuun Lehmuksen...??

Tätä kirjottaessani on sämpylätkin ehtineet paistua, eikun maistamaan :)
Aurinkoista alkuviikkoa!