Eilen kävi sellainen onnettomuus, että tyttären kutimesta lähti puikot, kun hän kuljetti sitä koulusta kotiin  sellaisenaan repussa. Kerta ei ollut ensimmäinen. Itku ja parku varmaan täytti huushollin, kun äiti oli töissä vielä, eikä tyttö itse ollut osannut poimia pudonneita silmukoita takaisin puikolle. Lankakin oli mustaa, eikä hän siitä mitään silmukoita ollut erottanut. Kyselin, missä tytön käsityöpussi on, miksei käsityö ole siellä. Ei kuulemma ollut.. Ihmettelin, sillä eikös kaikki tytöt ole tehneet koulussa käsityöpussin ruudullisesta puuvillakankaasta ikään ja kouluun katsomatta? Ei näköjään. No, nyt hällä sitten on käsityöpussi.

        1428351.jpg
Koko noin 26x34cm, suorat saumat, kiristysnyörinä ei vinonauha, vaan se toinen... miten en saa nyt mieleeni oikeeta sanaa.. No, eniveis, tyttö tykkää, se on tärkeintä :)
Mieleni tekisi kysyä opelta, että kun kaikenmaailman hartianlämmittimiä ommellaan, niin miksi ei tavallista, perinteistä, käyttökelpoista käsityöpussia?
Ja mieleni tekisi myös näitä lisää, kunpa olisi jotain nauhoja tai pitsejä tai jotain koristuksia.. Kuka käski muuton yhteydessä hävittää kaikki kangaspussit ja -tilkut?

Kuvassa pussista pilkistää sagittaria, se ei nyt vaan mitenkään suostu etenemään, joka kerroksella puran vähintään kerran puoli kerrosta, eli kyllähän siihen aikaa saa uppoamaan..  Mikään muukaan käsityö ei etene, onks keväinen aurinko lamaannuttanut meikäläisen täysin? Maaliskuu meni, eikä mitään valmista tän pussin lisäksi tullut. Eikä tämä ole aprillipila. Apua! Mutta ehkä tämä tästä taas lähtee nousuun, huomenna on vapaapäivä. Mitähän kivaa sitä keksisin..?

Talvinen pohja sai tänään kyytiä, hyppäsinkin suoraan kevääseen.. Ihana vihreä :)
Kohta muuten alkaa olla vuosi, kun ekan vuodatuksen julkaisin.. pitäisiköhän sitä jollain tavalla huomioida..  Pistetään pohdintamyssy päähän.

Vielä on hetki aikaa keksiä jäyniä kavereille ja perheenjäsenille, mukavaa illanjatkoa!