Tulikin muutos päivityksiin, sukista saatte kuulla vasta huomenna sillä tämä kiilasi väliin.. me värjättiin lankaa :)

Tänään päivällä mainitsin sisaren tulevan duunaamaan mun konetta ja siinä koneen rupsuttaessa keksittiin, että värjätäänpä vähän lankaa. Oltiin joskus puhuttu, että kun mulla on karamellivärejä niin kokeillaan Petunian malliin langanvärjäystä ja päätettiin sitten, että tänään on se päivä. Kauppareissulla ostettiin kerä valkoista seiskaveikkaa ja ennestään mulla oli jämäkerät Floricaa ja 7-veljestä. Punaista karamelliväriä, etikkaa ja merisuolaa, kaikki varmaan viime vuosituhannelta.. ja sit alettiin puuhastelemaan..  minä sähelsin keittiössä ja sisar tuunas mun tietsikkaa ja luki omaltaan värjäysohjeita. Ja oli meillä hauskaa, kiitos vaan siskokulta, otetaan uudestaan joku toinen kerta, mut sitte sä saat annostella karamellivärin :)
Kattotaas muutama kuva..694503.jpg
Tästä lähdettiin liikkeelle, pikkusisko päätti, että raidallista lankaa tehdään ja siksi tällänen vyyhti (pahoittelen kuvan kylkiasentoa, innoissani en huomannut kääntää).
694504.jpg
Neljän litran kattila puolillaan vettä, reipas 3 rkl vuosikertaetikkaa ja reilu rkl merisuolaa.
694505.jpg
Siinä sitten liotellaan seiskaveikkaa ja samaan aikaan tapahtuu keittiön toisella laidalla tälläistä:
694508.jpg
Floricakin joutuu käsittelyyn.. onkohan vielä jossain jotain valkoista lankaa...
694512.jpg
Mä sain kunnian annostella punaista väriä ja uups.. menikin koko tötsä tohon isompaan, josta sitten piti kaivella murusia pienempään. Nyt siis mukaan otettiin toinenkin kattila, kokoa 3 litraa.
694515.jpg
Sinne upotettiin florica, liemi näyttääkin tosi hurjalta. Ja perään seiskaveikkaa:
694519.jpg
Näin niitä sitten keiteltiin. Vasemmassa kattilassa siis enempi väriä, lankaa, vettä jne. Aavistuksen verran vasemmanpuoleisessa kattilassa näkyy tummempi väri. Tytärkin lennähti kattomaan ja huudahti: mitä te oikein teette? Voitte kuvitella ilmettä kun likka kuuli meidän vastauksen, värjätään lankaa :)
Keiteltiin (oikeemmin kyllä lämmittelin) soossia sitten noin 7 tai 8 minuuttia ja sitten nostettiin kattilat lankoineen päivineen terassille jäähtymään. Reilu puoli tuntia ja vesi oli jo sen verran jäähtynyttä, että pystyin ottamaan lankavyyhdin käteeni ja huuhtelemaan vesihanan alla:
694521.jpg
Kyllä siitä voi nähdä jonkinlaisen värieron. Katsotaan sitten langan kuivuttua minkä väristä se oikeasti on. Tässä siis 7veljestä 150g. Ihan kivalta näyttää :)
694525.jpg
Tälläistä tuli Floricasta. Sävy on paljon tummempi mutta tää on ohkasempaa lankaa ja muutenki vähän erilaista kun 7-v.
694555.jpg
Tässä kuvassa vyyhdit pääsivät pesuhuoneeseen lämmittelemään ja kuivumaan. Värieron noiden kahden vyydin välillä huomaa hyvinkin. Florica ei ole ihan tasaisesti värjäytynyt, paikkapaikoin on tummempia kohtia, mitkä kyllä näyttää ihan kivalta.
Vielä lopuksi heitin vielä pienen jämäkerän seiskaveikkaa siihen laimeampaan väriveteen (josta ei tullut kuvia), keittelin ja jäähdyttelin ja siitä tuli ihana vaaleanpunainen, oikein sellainen vauvanpunainen.. sellainen, jota ilmeisesti työnjohtaja ajattelikin mutta työläinen kämmäs ja "kompuroi" väripurkin kanssa :)

Täältä voitte varmaan kohtapian lukea kommentteja touhuilusta, mutta työnjohtajan näkökulmasta :)
Ja loppuun vielä pojan kommentti, kun tuli jalkapallosta nälkäisenä ja katsoi kattilaan: Hyi punasta spagettia, en syö, se haisee pahalta!

Jännittäviä, ekan värjäyksen tuloksia odotellessa..
Hyvää yötä!