Pikkunen päivitys tälläi ohimennen kun sukkasatoakin pitäsi korjata.. Kävin vähän laatikossa ajantasaistamassa juttuja ja aattelin samalla tulla vähän höpisemään.. Ensi viikon kiireistä kun ei taas tiedä..

Ihana viikonloppu, eikä pisaraakaan vettä ole tullut, aurinko paistaa ja on tosi mukava ilma, kaikki vaan pihailemaan joko kutimen tai haravan, polkupyörän tai lenkkareitten kanssa. Tietysti pieni puolukkaretkikin olisi tälläkelillä mahtavaa.
Meillä paistuu karjalanpaisti uunissa, lihapullataikina odottelee vuoroaan ja vielä lopuksi ajattelin laittaa sämpylätaikinan nousemaan. Kaikenlaista tässä on muutakin puuhasteltu, mm. mööbelseerasin omaa makuuhuonetta, kun myin sieltä sohvan työkaverille tuossa yhtenä päivänä.
Eilispäivän aikana valmistui nämät:
924987.jpg
Pikkuruiset sukat edelleen seiskaveikasta, puikot 3,5. Näistä piti tulla veljenpojalle sukkaset, mutta jotenkin täti töpeksi (yllättäen) ja näistä tuli tosi snadit, pituus on 11 senttiä. Ei siis ihan vuoden vanhan kokoa..  Ovat vielä päättelemättäkin, kunnen eilen ehtinyt (selittelee....). Päättelen sitte myöhemmin, jos vielä näille kaverit väsään, semmoset tyttöin väriset. Ajatuksena oli lähettää ne sinne sukkablogissa esiteltyyn lastenkotiin. Ja laitan kuvan vielä sukkasatoonkin.

Eilen sitten hurahdin ihan täysillä.. siksi siis pikkaset jääneet viimeistelemättä.. En voinut sille mitään, lanka ja puikot vaan veivät mukanaan. Pitkään aikaan en ole tehnyt mitään näin nautinnollista, näin kivaa, näin itselle. Olkoon sukkasato, olkoon mummon synttärit, olkoon kaikki, mä teen tätä:
924990.jpg
Eilen illalla saunareissua odotellessa oli ihan pakko aloittaa jotain.. ja se jotain oli Villapallon ruskakäsineet. Olen katsellut ohjetta sillä silmällä heti sen ilmestyttyä ja eilen se sitten tapahtui. Meinasin ryhtyä puuhaan ohjeen mukaisella Floricalla, sillä itse värjätyllä, mutta sitten honasin arkistojen aarteista Marimban. Siitähän jo keväällä tässä ja myös tässä tekstissä suunnittelin sormikkaita. Eikun tehdas käyntiin. Illalla meidän telkkarista tuli 4 jaksoa Pakoa ja yksi BB, joten vallan oivallista neulontaseuraa mulla oli tarjolla.
Yömyöhällä jossain peukalokiilan jälkeen painelin petille ja aamulla heti voileivän ja kahvin jälkeen jatkettiin.
 924988.jpg
(tätä kirjoittaessani poimin jo keskisormen silmukoita, joten hyvässä vauhdissa ollaan).

Puikkohärspäkkä on aika mielenkiintoinen, en nimittäin ole koskaan sormikkaita tehnyt. Onneksi on samankokoiset metallipuikot olemassa, joten niitä voi käyttää apuna. Täytyy kyllä sanoa, pikkusormea tehdessä oli 8 sukkapuikkoa työssä ja olo oli vähän kaaottinen :) Seuraavan sormen kohdalla tajusin jo järjestellä puikkoja paremmin yhteistyöhön sopivaksi. Hiukan kyllä tulee reikää sormien väliin,mutta viis siitä, reiät voi kursia kasaan sitten kun langanpäitä päättelee. Ja onneksi teen noilla bambupuikoilla, nuo metalliset luistaa koko ajan pois.
Kertakaikkiaan, olen nyt innostunut tästä niin totaalisesti, että koko ajan mielessä pyörii, kuka levittäisi pyykit, kuka pesisi perunat, kuka lähtisi puolestani lenkille, että saisin tätä vaan tehdä.
Luulenpa, että näistä tulee kaikkien aikojen parhaimmat sormikkaat.. jos nämä nyt koskaan valmistuu... Mutta vauhti on kuitenkin kova ja yritystä piisaa. Perästä sitten kuuluu, miten kävi ;)

Aurinkoista iltapäivää!