Elämää on juhannuksen jälkeenkin, vaikkakin vettä pakkaa puttoilemaan taivaasta. Mut ei se mitään, mukavia uutisia silti ja jotain valmistunuttakin, johan sitä jo jonkin aikaa olinkin alamaissa. Ensin kuvia, sitten tarinoita ja lopussa vihjaus tulevasta :)

Juhannuspäivänä mainitsin, että käytiin lasten kanssa viime viikolla tiimarissa ja ostettiin kaikenlaista. Tälläisiä muunmuassa:
690645.jpg
  (nämä kuvat tyttären käsialaa)
690647.jpg

Näistä tuli siis pikku tuunauksella tälläiset:
690653.jpg
Arkun maalasi tytär, jakkarat äiti, joka lakkasi myös servetit. Maalina Tiimarin ruskea akryylimaali.
Alapuolella toinen kuva vähän eri suunnasta. Arkkuun laitoin vanhasta kahviliinasta leikattuja ruusukuvioita. Tuolien "päälliset" ikivanhasta Marimekon beessin värisestä perintöservetistä leikattu palanen missä pieniä luonnonvalkoisia palloja ja jonka ekan lakkakerroksen jälkeen revin tuolin istuinosaan sopivaksi, siksi siis röpölöinen reuna:
690654.jpg
Tuossa arkussa kävi vaan semmonen kämmi, että toi arkun kyljessä oleva ruusu on saranan puolella, ns. etupuolella ei ole ollenkaan kuviota :) No, kukas sen tietää, nukkekotiin se kelpaa tuollaisenakin ja voinhan laittaa vielä lisää ruusuja etupuolellekin ;)

Sitten niihin uutisiin..
Uutinen 1: kameranjohto taas toiminnassa :) Voi että, ku melkein vedin herneen jo nenään et joko taas. Eilen kone taas tökki ja sammutin koko laitoksen, otin vielä johdotkin pois seinästä ja toosa sai seisoo ihan yksin puoli vuorokautta. Tänään sitte avasin ja toosa peläyttikin mut pahasti, ei meinannut päästää mua nettiin olleska, sivuja vaan ei löytyny, meseen ei päässy.. Onneks hää ei kauaa viittint kiukutella vaan kohta alko toimii (ku olin jo sähköttämässä mun henkilökohtaiselle atk-avulle et nyt konetta reeraamaan), taisi pelästyä mokoma :)

Uutinen 2: Auto läpäisi katsastuksen, ei ollut mitään moitittavaa :) Ei olis pitänykään olla, heti joulun jälkeen tehtiin iso jarruremontti ja tänään aamulla hankin uudet kesärenkaat, viime kesänä katsastusinsinjööri niistä huomautti. Jynssäsin eilen ehtoona autoo (siks kone sai olla ihan omassa rauhassa :-p ), innostuinki tosissani kluuttaamaan. Tänään painelin vapaavalintaan ja ostin vähän lisätuunaustarvikkeita, kuten vahaa, tekstiilipesusuihketta ja jotain millä kirkastetaan muoviosia, niitä sitten tuhoomaan ku kelit vähän kuivuu.

Uutinen 3: multa putos sunnuntaiehtoona hammas :) tai siis puolikas hampaasta joka oli pelkkää paikkaa. Sinänsä ei niin hyvä uutinen mutta kun pitää joka asiasta löytää positiivista niin tässä on se, että pääsin heti aamulla suosiolla (mikä on harvinaista meidän paikkakunnalla) hampilääkäriin ja hammas saatiin rakenneltua uudelleen. Uusintapaikkaus odottaa elokuun lopulla, jolloin pykätään siis pysyvämpi systeemi. Tähän reissuun liittyy toinenkin asia, jonka otan nyt positiivisena asiana, eli kun odottelin vuoroani, sain kamalan ahdistuskohtauksen. Happi meinas loppua ja kun tuli mun vuoro mennä sisälle, tuli itku (joka siis on se positiivinen asia). En oo tään parin viikon sairasteluepisodin aikana juurikaan itkenyt, jotenkin vaan ei ole itku tullut (siis minä joka itken jopa mainoksen takia). Nyt sitte repesin hammaslääkärin tuolilla, kun jännitys ja pelko purkautui, jotenkin kulminoitui siihen hampaan tippumiseen ja siihen ajatukseen, että pakko on nyt mennä se paikkauttamaan, vaikka miten pelkään kyseistä mestaa. Kun hammas oli paikallaan ja minä läksin kotiin, olo oli helpottuneempi kuin pitkään aikaan, itku usein auttaa kurjaan ja turtaan oloon.
Eilen ja vielä tänäänkin, itse asiassa tätä kirjoittaessanikin hengittelen syvään, ilmeisesti se ajatus reumataudista saa mut jotenkin alitajuntaisesti paniikkihäiriön oloiseen tilaan. Sen verran sekaisin olin sen reissun jälkeen, että lähdin sieltä hammaslääkäristä kotiin maksamatta laskua :) Kävelin vain ulos ovesta aurinkoon ja autoon ja lähdin asioille. Jotakuinkin vartin kuluttua tuli mieleen et perskele, mä en muistanu maksaa :) Menin takaisin ja siellä lasku odotti, ei puhettakaan, että olisivat unohtaneet koko jutun niinkuin mä meinasin :-p Olo oli kaikenkaikkiaan vähän tämänsorttinen:
690662.jpg
 (äh, epätarkka kuva, plääh.. en vain osaa...)

Uutinen 4: lääkärikeskuksesta ei ole vielä soitettu mitään! En tiedä onko se hyvä vai huono uutinen. Itse voin kuitenkin paremmin, etenkin oikeaa jalkaa särkee satunnaisesti ja kumpikin nilkka turvottelee edelleen mutta vähemmän mitä aikaisemmin.Samoin oikea ranne ja peukalon juuri oireilee, nyt varmaan syynä se auton pakollinen jynssäys. Pitänee varmaan itse soittaa huomenna, kun tänään ei ole kukaan yhteyksiä ottanut.

Ja uutinen 5: mä oon tehny kaikenlaista pientä, selällään keinussa koivet kohti taivasta voi tehdä muutakin kun katsella pilviä taivaalla ja lukea. Mä virkkasin, neuloin bambubuigoilla puuvillalankaa, neuloin muovipuikoilla mohairlankaa, leikkailin servettejä, luin kirjaa/lehtiä, söin voileipää ja jäätelöä, päivänpaistattelusta ja päivätorkuista puhumattakaan. Kädet välillä tuppas väsymään, mutta pienten tirsojen jälkeen taas jaksoi heilutella käsiä :)

Tämän pitkän tarinan loppuun vilautan vähän tulevaa, jotka ovat jo valmiina, mutta mielestäni ansaitsevat oman postauksen. Tälläisiä tunnelmia oli siis meidän takapihan terassilla eilen iltapäivällä:
690655.jpg
Aurinko sulatti jäätelön melkein velluksi sillä aikaa kun etsiskelin kameraa..
Ja näiden kanssa puuhastelin jädensyönnin jälkeen:
690658.jpg
Vielä loppuun pikku mainos: maistakeehan Carte d`or:in  (tai-miten-se-nyt-kirjoitetaankaan..??) Tobleronen makuista jäätelöä, sitä ja kahvia sekä kudin käteen ja terassille, siinä on kesätunnelmaa kerrassaan :)
Mukavaa illanjatkoa!