Mun kohta kymmenenvuotias nuoriherra on kauheen innostunut urheilusta, erityisesti formuloista ja jääkiekosta. Joka aamu hän on laittanut kellon soittamaan kuuden jälkeen, että ehtii katsomaan Suomen yöllä pelatut matsit ennen kouluun menoa.
Eilen sitten Suomi-Venäjää varten valmistauduttiin oikeen toden teolla, kerrankin peli tulee lapsiystävälliseen aikaan. Nuoriherra soitteli päivällä jo töihin, pitää saada valkoista kangasta. Paljon. Ihmettelin, mutta lupasin hänelle silityskasasta valkoisen lakanan. Sitten hän soitti uudemman kerran, että hän lähtee ostamaan jotain väritysvälineitä, kun meidän kaikki tussit on niin huonoja. Siinä kohtaa epäilin jo, mutta vasta kotiutuessani töistä noin tuntia myöhemmin, asia selvisi. Suomen lippua väsättiin täysillä. Lakanasta oli leikattu palanen, joka väritettiin vesiväreillä. Pihalta haettiin puunpala ja erikeepperillä hän liimasi lipun siihen kiinni.

Sitten piti saada Suomipipo. Olen joskus pari vuotta sitten reklamoinut Novitaa Samoksesta ja sain silloin vaivanpalkkaa pari kerää valkoista Foxia. Tein siitä sitten ns. albiinopipon vyötteen ohjeen mukaan ja siitä tuli HIRVEÄ! Pipoa on sittemmin käytetty nuuttireissuilla ym. kun on haluttu näyttää normaalia typerämmältä. Pojan idea oli värjätä pipo suomen lipun värein, olihan hän hommissa mukana lankalauantain koolausoperaatiossa. Hän liotti pipoa ja sitten heitettiin yksi pussi berry blueta kippaan. Hän käänsi jossain vaiheessa pipon toisinpäin ja sitten mikrotettiin päähinettä 2 minuuttia. Huuhdeltiin, kuivattiin lämpöluukulla ja klo 20.00 pelin alkaessa rensselit oli valmiina:

        1563805.jpg

Nätisti ja tasaisesti pipo ei värjääntynyt, mutta vielä on toinen pussillinen koolinkia jäljellä, joten tarvittaessa voidaan värjätä pipa uudelleen. Pääasia, että poika on todella tyytyväinen varusteisiin. Ne on ittetehtyjä ja -ideoituja. Olen otettu pojan mielikuvituksesta, tarkkaan hän on seurannut äidin hääräilyjä kun koolauskin tulee mieleen  :)

Tänään sitten Suomi-Ruotsi.. jännittävä ilta taas tiedossa. Kisakatsomon (juoma)tarjoilua pitää vielä täydentää, joten kauppareissu odottaa.. Jännittävää peli-iltaa kaikille!

PS. Kypsyin Blogilistaan, siellä on ihan kummallista nykyään. Olen eri vaihtoehtoja kurkistellut ja tänään aamulla Googlereader sai mut "asiakkaakseen", vaikken vielä oikein tiedä miten sieltä päivitetyt blogit tulee esille. Jos jollakulla on jotain jippoja sen käyttöön, niin mielihyvin otan vastaan :)