Kyllä syksy on nyt täällä. Aurinko paistaa aina vaan matalammalta, nytkin takapiha jää lähes kokonaan varjoon ja on syksyn raikkautta ilmassa. Aamuyöllä satoi useaan otteeseen ja herättiin välillä koko perhe, kun tuntui, että kattoikkuna hajoaa veden voimasta.

Eilen illalla sain valmiiksi kämmekkäät Liisan ohjeella pojalleni.
Aloittelin niitä muistaakseni sunnuntaina tai maanantaina..? (mullon vissiin d-tauti eli dementia kunnen muista muutaman päivän takaisia asioita...??) Eniveis, lankana musta Nalle, samaa sormia värjäävää erää mitä näissä sukissa, ja toisena Valonville. Kämmekkäät on vähän niinkuin eri paria, sillä toista tikuttelin maanantaina ja sain valmiiksi tiistaina koulun vanhempain illassa. Siellä oli aiheena perhe ja oikein lastenpsykiatri piti luennon. Pitkän työpäivän jälkeen pelkäsin, että alan nuokkua ja siksi varasin käsityön mukaan. Onneksi toiset äidit asettuivat takariviin joten olin siellä turvassa kutimeni kanssa :)
Muutama pää kääntyi katsomaan, muuten vältyin mulkoiluilta. Mutta miksen voisi neuloa takarivissä hiljaa? Olenhan nainen ja pystyn tekemään kahta asiaa samaan aikaan, kuuntelemaan ja neulomaan :p

Niin, se eriparisuus, katsokaapa kuvasta:
897947.jpg
Kuva ei taaskaan ole paras mahdollinen, mutta mustaa on vaikea kuvata. Samankokoiset ne kyllä on vaikka kuva kertoisi mitä :)
Mulla siis oli ensimmäinen kämmekäs mukana ja mittailin resoria luennon aikana, mutta hetikun pysähdyin, alkoi luomet painua, ei auttanut muu kuin jatkaa pelkällä mustalla, kun kerran ville oli kotona. Kotona jatkettiin raidottamalla resori ja eilen ruokatunnilla väänsin kämmenosaa. Työkaverit olivat sitä mieltä, ettei poika huomaa sitä, että toisessa on yksi raita vähemmän. Eilen illalla Jerichon aikaan pujottelin sitten langanpätkät piiloon ja aamulla annoin kämmekkäät pojalle, joka veti ne käteensä ja totesi: äiti, nää on muuten hyvät mutta tästä toisesta puuttuu yks raita :)

Niin ja vielä tähän loppuun se pointti vanhempainillan luennosta: ei ole olemassa täydellisiä vanhempia, Luoja armahtakoon niitä lapsia, joilla olisi täydellinen äiti ja isä. Riittävän hyvä tai jopa hyvä vanhempi riittää, sillä lapsi kasvaa ja samalla kasvattaa vanhempiaan kuten vanhempi kasvaa ja kasvattaa lastaan.

Hyvää torstaipäivää!