Tulen tunnustamaan.. ne jotka odottavat kauniita käsitöitä, voivat tälläkin kertaa siirtyä seuraavaan blogiin.

Paha, suorastaan naurettavan hirveä epäonnistuminen tapahtui sukkasille, joita innolla alottelin pääsiäisen aikaan. Malli, jota yritin tulkita, oli Taina Anttilan Paraphernalia. Valmiit sukat siis EIVÄT ole Paraphernaliat, jotta mua ei syytettäisi kauniin ja suositun sukkamallin raiskaamisesta.

Lankana oli Hjerte Socksia ja puikkoina bambuiset 2,5 numeron sukkapuikot. Koska kärkiohje vaikutti sen verran vaikealta ensin alkuun (itseasiassa kolmannella kerralla tajusin, että helppohan se on), niin tein molemmat sukat kärkikavennuksiin asti, jotta saisin kavenneltua molemmat samaan aikaan.

Meillä oli perjantaina perinteinen kesäretki Särkänniemeen ja perinteiseen tapaan lykkäsin lapset portista sisään ja läksin itse huvittelemaan. Huvitus tapahtui noin parisataa metriä Särkänniemen alapuolella Näsijärven rannalla ja se sisälsi norsupeittoa, termoskannullinen kahvia, aurinkoa ja nämä sukat, jotka aiheuttivat lieviä hysteerisiä naurukohtauksia. Toivottavasti lähettyvillä urheilleet nuoret eivät pahasti häiriintyneet.

Mistähän mä nyt alottaisin? Ensinnäkin puikot oli lankaan nähden liian isot (vai olisko käsiala kuitenkin liian löysä?).

3622748696_c121d48155.jpg?v=0

Ohjeen tulkinnassa oli käynyt kämmi, sukat eivät olleet toistensa peilikuvia.

3621920751_2af21c0678.jpg?v=0

Lisäksi ne ovat erikokoiset, toinen on kaikintavoin isompi kuin toinen (ja joku kärpänen lensi just ku kuvailin).

3622748660_17c844a24c.jpg?v=0

Ohjeen väärästä tulkinnasta johtuen kantapää on hirveä. Sukat on päätelty kolmen puikon päättelyllä, minä ensimmäisen, Liisa toisen, kun ei ollut neulaa mukana.  Mitä vielä, unohtuikohan jotain?

Voiko kenellekään muulle käydä näin kun mulle? Olen harkinnut, heittääkö sukat koneeseen ja toivoa parasta vai ottaa langanpäästä kiinni ja laittaa sukka uudelleen kerälle. Vertailin muihin internetistä löytyneisiin Paraphernalia-sukkiin ja .. kohta itkeävollotan. Ravelryssäkin on 263 projektia eikä kenenkään sukat ole näin järkyttävät.

3621920825_95f4333a39.jpg?v=0

Tämä on kaikkien aikojen pahin epäonnistuminen, mutta onneksi tästä päässee ylöspäin. Muutama sukantekele on tänäänkin aloitettu, mutta nyt näyttää siltä, että ohut sukkalanka ja kakkoset tai kakspuolikkaat puikot eivät vaan sovi mun käteen.. Pitäskö vaan samantien yrittää uudelleen selättää tätä...? Ja pitäisikö vaan jättää nämä todistusaineistoksi, että muistaa olla nöyrä neuloja, eikä kuvitella itestään liikoja..?

Jään miettimään seuraavaa toimenpidettä, päättelenkö langanpäät, silitänkö, heitänkö pesukoneeseen vai kastelenko vaan.. hyviä neuvoja otetaan vastaan. Enkä suutu vaikka nauruntyrskähtelyjäkin täällä näkyisi, oli meillä Liisankin kanssa hauskaa Nauru Kiitos vaan seurasta!