Messuiltiin sitten pikkusiskon kanssa eilen Tampereella. Oli kivaa, kiitosta vaan seurasta ja insinöörille lastenhoidosta :)
Tässä eilen ja tänään olen lueskellut erilaisia tarinoita messuilta ja tullut siihen tulokseen, että niinpaljon kun naisia lyödään samaan halliin niin tilanteita kyllä syntyy.
Me mentiin aamupuolella, puoli yhdentoista jälkeen ja takaovesta, päästiin varmasti hiukan helpommalla kuin ne, jotka jonottivat pääovella sisäänpääsyä. Väkeä oli silloinkin jo liikkeellä, sillä puolen hallia oli yllättävän tilavaa ja päästiin tutkailemaan oikeenkin hyvin tarjontaa. Ja sitähän piisasi, maalaisen näkökulmasta tultiin taivaaseen :) Ihania käsitöitä ja askarteluja ja lankaa ja iih.. toinen toistaan upeampia juttuja oli tuotu esille.
Meidän pääasiana oli tutkia lankakojut, vaikka muitakin pöytiä ihmeteltiin, ideoita pihisteltiin ja lankaakin luonnollisesti ostettiin. Jalokivihalli jäi vähemmälle mielenkiinnolle, vaikka lenkki sielläkin kierrettiin. Sukulaisihmiseenkin melkein törmättiin, mutta päästiin pakoon ;)
Siinä ideoiden tulvassa päätin huollattaa ompelukoneeni, alalanka kun jumittaa jos laitan sen suojaluukun kiinni. Sitten päätin toivoa Joulupukilta joululahjaksi lisää aikaa, että vaatehuoneen hyllyllä pölyttyvä nypläystyyny pääsisi jälleen kiinnostuksen kohteeksi, sen verran ihania nyplättyjä juttuja ehdin ihastelemaan.

Mitäs vielä ennen tuliaiskuvia...?
Harmittavaista vaan oli ihmisten tylyys. Ruuhkassa tulee helposti törmäiltyä tai hosuttua olkalaukun kanssa, ja aina kun käännyin niin, että törmäsin johonkin naiseen, pyysin anteeksi. Takaisin sain vain mulkaisuja, tyyliin v***uako siinä tönit? Kyllä muakin tönittiin, mutta yhtään anteeksipyyntöä en kuullut, huono kuulo vissiin. Mielestäni hyviin tapoihin kuuluu anteeksipyyntö, jos satut vahingossa ruuhkassa astumaan toisen varpaille.. vai ??
Ja onneksi laitoin hyvät kengät jalkaan ja otin vähän evästä, ei tarvinnut hirveissä jonoissa seisoskella, vaan syödä välipalaa lennossa ;)

No sitten ne ostokset. Sormikaspuikot ostin, olen haaveillut niistä ja nyt ostin Prymin puikot kokoa 3. Bambuisiakin katselin, mutta hintaa niissä oli enemmän kuin bambuisissa sukkapuikoissa, joten otin halvemmat. Tiedä, teenkö enää yhtään paria sormikkaitakaan...
Siskolta sain tulevan nimpparin kunniaksi ihanan lehmäpatalapun ja lehtiä jaettiin takaoven tuntumassa, pitihän sellainenkin ottaa kun ilmaiseksi sai ;)1068774.jpg

Sitten ne langat:
1068776.jpg
Pirtin kehräämöstä olen blogiaikakaudella kuullut ja nähnyt tehdyn vaikka mitä ihanuuksia, nyt mullakin on reilu 150 grammaa karstalankaa.
Wetterhoffin kojussa käytiin muutamaan kertaankin, jälkimmäisellä sorruin kahteen Sivillaan, katsotaan, mitä niistä saan aikaan. Sitten vielä vyyhdeltä kerittynä kuvan alalaidassa maitokahvin väristä huopalankaa 117 grammaa (oliskohan Esiton kojulta, ainakin Tellu mainitsee lenkkimohairin, jota oli huopalangan vieressä) ja ostettiin siskon kanssa vyyhti puolix, toinen puoli esitellään luultavasti vähän toisen näköisenä jossain vaiheessa täällä.
1068777.jpg
Näitä ei varmaan tarvitse sen enempää esitellä, enkä edes muista, mistä sukkalangat ostin, joten kuva puhukoot puolestaan. Keltainen ei ehkä ole mun värinen lanka, mutta vaiheeksi ajattelin ottaa sitä. Tyttäreni voi siitä tykätä kovastikin :)

Lisäksi Liisaa odotellessa poikettiin lasten kanssa Pirkkahallin naapurissa Citymarketissa, jossa törmäsin yllättäen Novitan Ninaan. Nina oli kivanoloinen ja halpa, joten harmaa ja valkoinen versio siirtyi mun omistukseen noiden ylläesiteltyjen lisäksi.

Siinähän sitä terveisiä olikin, päivä oli kiva ja ehkäpä joskus toistekin hahmottelen itseni tampesteriin. Nyt on vain ongelmana, että mistä aikaa näiden uudelleenmuodostukseen vyyhdiltä kerälle ja kerältä valmiiksi työksi?