Hellurei ja aurinkoista alkukesää!
Onkin ollu taukoa meikäläisen blogissa, bloginpitäjä vissiin viettäny kevätlomaa (ts.touhunnut pihalla ja koheltanut muutenkin töissä ja maailmalla), kunnei ole saanut aikaiseksi blogiaankaan ylläpitää. Pikkasen edelleen haittaa harrastusta tämä kone tai paremmin koneen toimimattomuus, mutta ei anneta sen nyt häiritä.
Helluntaikin sitten oli ja meni, mites kävi heilojen? Meikätyttö oli töissä koko Helluntain, eipä paljon heiloja ehtinyt jahtaamaan.. ;)

Pienoinen käsityöplääh on vallannut meikätytön, tai ei pelkästään plääh käsitöihin, vaan plääh ihan kaikkeen. Kai tämä ohi menee, ennenkin on mennyt ja nyt kun koulut loppuu, ehkä elämäkin rauhoittuu. Toivotaan että viimeistään siinä vaiheessa kun oma loma alkaa olla käsillä :)

Käsitöissä vaikka mitä meneillään, kamerassakin uusia kuvia, mutta niistä lisää tuonnempana.
Kun tuntuu, että kaikki tökkii ja mikään ei suju eikä mitään ei saa valmiiksi, niin näytänpä muutaman kuvan alkuvuodesta, nämä siis ovat valmistuneet ja synttärilahjoiksi siirtyneet:
628201.jpg

Tässä Aurora-huivi, lanka Maijaa ja puikot numeroa 4 (muistaakseni).
Luin joskus jostain blogista, että kun kastelet tekeleesi, se venyy ja kasvaa ja muuntuu ihan ihmeelliseksi ja pehmeäksi, joten eikun kokeilemaan. Ja totta se olikin, huiviin meni pari kerää lankaa kunnen malttanut lopettaa aikaisemmin. Huljuttelin huuhteluainevedessä ja kuivailin pyyheliinan sisällä ja jouduin pingotteleen tota kiemuraa kahteen eri otteeseen, niin pitkä siitä tuli. Lahjan saaja kiersi sitä ainakin seitsemän kertaa kaulansa ympärille ja siltikin se oli pitkä :)
Tässä vielä tarkempi kuva kuviosta:
628203.jpg

Tässä sitten toinen synttäri/nimipäivälahja:
628200.jpg
Eli kun edellinen huivi oli naiselle niin tässä sitten miehisempi miehen versio. Kutosen puikoilla 7-veljestä kaksinkertaisena, vaaleanharmaata ja tummanharmaata sävyä yhdessä, 20 silmukkaa puikolla, 2 oikein, 2 nurin, pituus 4x43 senttiä. Tätä ei enää pingotettu, vaikka ehkä olisi tarvinnut, huivi on aivan kun peltiä :)
Ei oikein kumpikaan onnistunut nappiin, siten kun esimerkiksi Fifi. Mutta vaikka tekeleitäni vähän mollaankin, kumpaakin oli kiva tehdä ja ne edistyivätkin nopeaan, siksi ehkä kasvoivat pituuttakin ihan huomaamatta.

Vielä yksi kuva:
628210.jpg
Tähän loppuun vinkki erittäin hyvästä kesälomalukemisesta, mukaansa tempaava tarina reilun tuhannen vuoden takaa. Ja huomaathan nallen uuden valovillepipon :) Pipo lähti hiihtolomalla lasten serkkupojalle, sille samalle, jolle Lukko-ailit matkasivat vihdoinkin viime viikonloppuna. Taisivat olla mieluisia, sillä pipo päässä poika vietti hiihtolomaa ja nyt oli viettänyt synttäreitä lapaset kädessä :)

Tälläistä "talvimaista" tiedotusta tälläerää, kesäisempiä juttuja on työn alla, vaan edelleen aika ja tsemppi puuttuu. Seuraavina päivinä koulujen loppumisen jälkeen on meikäläisen kohdalla odotettavissa sinkkuilua, ehkäpä silloin saan valmiiksi asti jotain tai vaihtoehtoisesti koko viikko menee ihan hunningolle ;)

Hyvää viikonloppua!