Huomasin eilen illalla melkeinpä vahingossa, että olin päivittänyt omaakin blogia..
Tosiaankin yhtenä iltana kirjoittelin juttua joululahjasta, mutta sitten siinä oli niiiin paljon puutteita että päätin peruuttaa ja mielestäni painoin nappia "palaa tallentamatta". Ilmeisesti painoinkin "tallenna ja julkaise" joten anteeksi keskeneräisen tekstin vilauttamisesta.. Nyt se on siirretty tulevaisuuteen, odottelemaan työn loppuun saattamista.. että näinkin voi mulle käydä..

Siitä päästäänkin kätevästi Liisan ennen joulua heittämään haasteeseen..
Olen mietiskellyt, mitä ihmeen juttuja osaisin kertoa itsestäni, Liisa kun käytti jo muutamat jutut (liikenteessä raivoaminen ja yksin kotona höpöttely), joten nyt pitää keksiä 6 uutta.. ;)

Ensin alkuun ne litanniat:
1. Link to the person who tagged you.
2. Post the rules on your blog.
3. Write six random things about yourself.
4. Tag six people at the end of your post and link to them.
5. Let each person know they've been tagged and leave a comment on their blog.
6. Let the tagger know when your entry is up.

Tässä nyt sitte my random things:

1. Olen laiska. Siirrän tehtäviä asioita eteenpäin, kunnes huomaan, että on kulunut jo viikko tai jopa kuukausi ja homma on edelleen tekemättä. En vain saa tartuttua toimeen, koska onhan päivä vielä huomennakin ja yleensä kyseessä on jokin helppo juttu, kuten laskujen maksu tai suodattimen imurointi ja pesu.

2. En osaa keittää perunoita. Mulla on kaksi urheilevaa lasta ja meillä keitetään liian harvoin perunoita, sillä ne joko a. ovat raakoja tai b.ylikypsinä halkeilevat. Välimuoto, ne kaikin puolin kypsät ja hyvät perunat ilmestyvät lautaselle erittäin harvoin.. tänään kuitenkin oli yksi sellainen päivä, siksi se tuli nyt mieleeni. Harvoin keitettynä peruna maistuu kyllä yllättävän hyvältä, voittaa makaroonin ja spagetin. Esiteinit ei tykkää perunoiden kuorimisesta.

3. Mulla on mielikuvitusta kehitellä kohdalle sattuvia asioita. Keksin mitä hölmömpiä asioita, kuten esimerkiksi tässä taannoin luvattiin Länsi-Suomeen pahoja kelejä ja sähköjen katkeamisia.. minä mielikuvitusrikkaana ihmisenä latasin takan täyteen puita (takassa on ollut tuli noin 2 kertaa reilun kolmen ja puolen vuoden aikana, kun olen täällä asunut), että jos pahakin myräkkä tulee ja sähköt katkeaa, niin siirretään patjat takkahuoneeseen ja nukutaan siellä. Saunan pesän täytin myös ja hain puukorin täyteen puita, ettei tarvitse pimeään puuvarastoon lähteä. Arvasittehan, ei myrskynnyt, ei katkennut sähköt.. ;) Mutta mieleen vaan tuli tällänenkin vaihtoehto..

4. Innostun asioista turhan helposti. Hyvä esimerkki on käsityöt. Kun näen jonkun kivan mallin/langan, niin täytyy heti ryhtyä hommiin. Sitten nykerrän jonkun aikaa, kunnes huomaankin, ettei se onnistunutkaan kertaheitolla ja into lässähtää.. (tämän jälkeen tulee se laiskuus esille.. teen sen kantapään kohta..) Fiilis on hukassa ja kestää aikansa ennenkun innostun jostain muusta. Sen verran elämä on opettanut, että huomaan tämän "intoiluni" ja osaan vähän jo arvioida, kannattaako mun ryhtyä tähän vai kaatuuko koko juttu ekaan epäonnistumiseen.. Tulipa tässä kirjoitellessani mieleen, että oliskohan tää bloggaaminen yksi tälläinen ohimennyt innostus, kun tuntuu, etten oikein jaksa tähän juuri nyt panostaa..

5. Olen hamsteri. Hamstraan turhan paljon kaikkea, lankaa, ruokaohjeita, lehtiä.. ylipäätään tavaraa. Kauhistelen välillä huusholliani, kun tavaraa on kaikki pöydät täynnä ja usein lattiallakin. Pitäisi siivota useammin, harrastaa "kaikki paikalle-paikka kaikille" -ajattelua ja kierrätystä paaaljon enemmän, mutta kun esim. en malta laittaa rikkinäistä t-paitaa roskiin, sitä voi tarvita vaikka ensi kesänä autoa vahatessa (ostin muuten autovahan kesällä 2007.. ehkä vahaan auton ensi keväänä..)

6. Rakastan kotiani. Asun lasteni kanssa talossa, jonka vanhempani rakensivat kolmisenkymmentä vuotta sitten. Toisten elämäntilanteiden muuttuessa noin neljä vuotta sitten tuli mahdollisuus muuttaa omaakin elämää, mennä naimisiin pankin kanssa ja muuttaa "kotiin". Hyvä talo, paljon tilaa, rauhallinen asuinalue keskellä kylää. Kotona viihdyn, mulla on sopivasti pihaa mitä laittaa (mm.leikkaan nurmikon.. huomenna..) ja missä keinutella, autotalli "pollea" varten ja pari varastoa, mihin on "hamstrattu" kaikenlaista "tarpeellista". Kotiin on kiva tulla, kotoa en lähde kovin helposti mihinkään.. voin olla päiviä itekseni ja nauttia hiljaisuudesta. Usein saunapäivinä rötkötän lauteilla ja mietin, mikä onni on ihmisellä kun on oma (joskin melko kallis) koti. Tämä on mun paikka, tänne mä kuulun enkä tästä luovu helpolla.

Sitten pitäisi ne haasteet heittää.. On aina niin kauheen vaikeeta keksiä, kuka tätä ei olisi tehnyt..
Mutta jos tavoistani poiketen yritän etsiä ne suosikkini, joilla en tätä ole huomannut. Eli
Villanne,
Kangaskasa,
Kaisumaisu,
Satu,
Aura ja vielä Lettu,

Nyt valmistautumaan lähtöön.. ollaan vietetty lasten kanssa vuoden vaihtoa keskenämme, ja yllättäen kotona :) ja nyt ajateltiin lähteä elokuvissa käymään.. Madagaskar 2.. oletteko nähneet?

Melkein vuorokauden jälkijunassa toivottelen kaikille neulerikasta alkanutta vuotta!