Olipa jälleen kerran juhlapyhä, juhannus, jota ananaz vietti tänäkin vuonna yksin.
Ananaz kyläili päivällä, illalla kutoi sukkaa ja surffasi netissä, lämmitti saunan ja lojui ihanissa löylyissä pitkään. Hän istuskeli terassilla sukkaa kutoen ja linnunlaulua ympäriltään kuunnellen. Ampiaiset ja kimalaiset pörräsivät kukasta kukkaan ja välillä pesään katonrajaan. Saunan jälkeen alkoi hiukomaan ja ananaz grillasi itselleen makkaran ja kesäkurpitsan ja jättiherkkusienen siivuja. Lautaselta löytyi myös tuoretta kurkkua ja tomaattia. Juomaksi ananaz valitsi kylmää fantaa lasillisen.
Yksinäisyys alkoi jälleen kerran ahdistaa ja niinpä ananaz päätti lähteä ajelemaan.. eihän näin ihanaa iltaa voinut tuhlata istumalla yksin kotona.
Ananaz ajeli järven toiseen päähän, missä oli juhannustanssit, kuljeskeli rannalla ja katseli ihmisiä, katseli kaunista järvimaisemaa josta päätti ottaa muistoksi muutaman kuvan:
680913.jpg
Oli kaunis juhannusyö. Tanssiyhtye soitti muumihumppaa ja monta muuta reipasta tanssikappaletta ja  säännöllisesti kahden kappaleen välein naistenrivi lavan reunalla nousi seisomaan ja siirtyi lähemmäs miestenriviä, monet heistä haettiin tanssimaan. Autoja oli joka puolella, ihmisillä juhannustunnelmat. Liikkeellä oli lapsia, nuoria ja aikuisia, toiset verkkareissa, toiset tanssihameissa ja kulmahousuissa. Syötiin lakritsia ja vedettiin narusta. Jokavuotinen kokko oli tänä vuonna ananazin mielestä hiukan aneeminen..
680915.jpg
.. mutta ajoi kuitenkin asian. Järvellä näkyi muutama muukin kokko, jota  juhlivat ihmiset ihastelivat ja kuvailivat. Taivas oli kauniin punertava, hetki oli yön pimeintä aikaa, oli lämmintä ja ihanaa. Kohta, ihan kohta, aurinko nousisi takaisin taivaanrantaan, uusi aamu oli jo tulollaan.
Vielä yksi kuva ennen kotiinlähtöä:
680916.jpg
Tämä juhannusyö, jota ananaz vietti yksin, potien pattijalkojaan ja murehtien tulevaisuuttaan, oli lähestymässä aamua ja valoa ja ananaz hyppäsi takaisin autoonsa, ajoi järven toista rantaa kotiin hirviä peläten.
Kotona vielä muutama kerros sukkaa ja sitten nukkumaan. Sukan kavennukset saavat jäädä valoisaan aamuun, onpa sitten jotain tekemistä huomennakin.
Ehkä ensi juhannuksena.. ehkä silloin asiat on toisin..