Lunta sataa! Eilen satoi reilusti kymmenen senttiä joka on kolattu pois, yöllä on tullut toiset kymmenen ja taas leijuu hiutale poikineen. Pihamaa tarttis ehtiä kolaamaan ennen töihin lähtöä mutta kun pitää tulla bloggaamaan, en tiiä ehdinkö enää ;) Asiat tärkeysjärjestykseen.. :)

Juuh, parit lapaset vääntäny viimepäivinä. Ja yhen huivin. Ja yhet lapaset tekeillä. Pari kolme huivia suunnitteilla.. Jos kertois kuitenkin lapasista ensin..
1194373.jpg
Vasemmalla tummanharmaat tavislapaset, Novitan Ninasta nelosen bambupuikoilla tehtynä, 9 silmukkaa puikolla. Omasta päästä on nämä lapaset veistetty, kokeiltu valkoisella raidalla ja ilman, pienemmillä puikoilla ja metallisilla. Ja purettu.. Kumma, kun lapasen teko ilman ohjetta tuntuu olevan tällä kertaa älyttömän vaikeaa...? Ja kuinka monet lapaset omasta päästä olen tähän ikään mennessä tehnyt? Nämät tuli siis itselle, vaikka tyttären pipon kaveriksi näitä ajattelin, mutta hällä on niin pieni käsi, että lapanen pyöri suurinpiirtein kädessä. Sain siis itse lumenluontilapaset.. tai tietty voin myydä jollekin... ;)
Nuo vaaleanpunaiset sitten on varmaan tunnistettavissa, ohje on siis syksy-Novitan seitsemän veljestä -liitteestä. Puikot 3,5 bambut ja nämä lapaset valmistui muutamassa päivässä. Kiva ohje, joskin tuli vähän pitkät ranteesta mun makuun, mutta luultavasti on ihan kätsät kuitenkin, kun ranteita on taas alkanut särkeä enemmän.. Suunnittelin eilen, että jos hakis lisää tuota vaaleanpunaista lankaa ja laittaisi samasta ohjeesta baskerin puikoille, mutta lievä possumaisuuspelko on mielessä. Lisäksi joku tuntemattomaksi jäänyt nainen tyhjensi vapiksen hyllystä noin minuutin ennen mua kaikki vaaleenpunaset seiskaveikat joten possubaskeri jää nyt vielä hautumaan.. Pipon kyllä surkeesti tarttisin, viimetalvinen nallerinsessa ei oikein näillä tuulilla pidä päätä lämpösenä..

Vapaavalinnasta tuli mieleen, kun eilen päivälenkillä siellä poikkesin, että Novita onkin nostanut hintoja.. Nallekerä oli 4.50 ja seiskaveikka 3.80. Isoveli 3.50 (valkoinen väri, jota ei yhtään ollut, oli vielä 2,75). Meinasin pepulleni lennähtää. Vapaa valinta on yleensä ollut edullinen lankakauppa, mutta maksa nyt tavallisesta Nalle-langasta 27 markkaa!! Mitä ne colorit sitten markoissa onkaan, puhumattakaan seiskaveikan Kantrista?? Oi kauhistus.. pitää vissiin ajoittaa lankaostokset kauppoihin, joista saa bonusta ;)

No vielä sitten lopuksi ihana talvinen huivi:
1194374.jpg
Toinen Shetland Triangle kirjasta Wrap Style.
Lankana siis kirpputorilta hankittu Novitan Charm mohair, ja tein tämän Addin pyöröpuikolla nro 6. Leveys on jotakuinkin 118 ja korkeus 55 senttiä. Suurinpiirtein samankokoinen kuin se edellinen.
Lankaa tähän kulutin vaan yhden kerän eli 50 grammaa josta jäi vielä muutamia metrejä jäljelle.
Edelleen tää on ihana malli, tulette ehkä näkemään näitä täällä joskus myöhemminkin :) Tosin nyt suunnittelin kokeilevani muita niskasta alotettavia huiveja, kun opin sen aloituksenkin. Sehän tähän asti näissä huiveissa on tökkinyt.

Nyt äkkiä eväät kasaan ja tienaamaan, nauttikaa lumesta kun sitä vihdoinkin on. Voihan olla, että jo huomenna sataa vettä..

Ps. slipoveri on pingotuksessa.. jännittää... :)