Kävin tänään Tampereella siskoa "moikkaamassa" ja toimittamassa synttärilahjan, joka oli lojunut meillä jo monta viikkoa. Kalliita noi kaupunkireissut, mutta ihania :)

Tehtiin treffit rautatieasemalle ja osasin jopa ajaa suoraan sinne ilman eksymistä ja kääntymisiä ja koukkailuja. Kun maalainen pääsee kaupunkiin, on sillä kovasti ihmettelemistä. Sanoin siskolle retkeä suunniteltaessa, että vie mut ihaniin lanka- ja askartelukauppoihin ja hää teki työtä käskettyä, kiitos siis näppärälle siskolle :) Ensin kävästiin siinä taitoshopissa joka on Koskikeskusta vastapäätä. Ah ja voi, miten ihania tavaroita ja käsitöitä siellä oli. Löydettiin sieltä mm. ihania huovasta tehtyjä lasinalusia ja päätin tehdä vastaavia, kun löydän sopivan väristä huopaa.

Sitten mentiin Koskikeskuksen lankakauppaan (sori, etten muista enkä tiedä niiden nimiä, mutta paikalliset varmaan tunnistavat liikkeet). Toinen ah, siellä oli niitä kaikkia ihania lankoja, joista olen blogeissa lueskellut. Hypisteltiin siellä vaikka kuinka kauan ja olikin todella vaikea päättää mitä ostaisi. Kaikki suunnitelmat unohtui, yritin miettiä mitä niistä kaikista olin ajatellut tehdä. Ostin sitten merinosilkkilankaa vyyhdin joka oli vähän kallista meikäläiselle, mutta niin pehmoista ja ihanaa. Huivia siitä sitten varmaan pukkaa, jahka löydän jonkun kivan mallin. Kassalle hyppäsi myös Mandarin Petit -lankaa pari kerää, niistäkin vähän vielä suunnitelma hakusessa, mutta eiköhän niistä jotain kehitetä. Ostin vielä pienen pätkän oranssia pitsiä ja pienen pussukan ylijäämäkamaa nukketaloprojektia varten sekä bambusukkapuikot! Niitä on mieleni tehnyt jo jonkin aikaa, kun kaikki niitä niin kovasti kehuvat. Nyt pääsen niitä sitten kokeilemaan, ovatko maineensa väärtejä, mokomat kalliit värkit :)

Huomattiin myös koskaria vastapäätä liike, josta löysin muutamia tavaroita nukketaloon. Montaakaan en malttanut ostaa, sillä ihan järkyttävän kalliita olivat pikkuruiset nukketalon tavarat. Olin haaveillut kivasta sohvasta olohuoneeseen, mutta a) en maksa nukketalon sohvasta kahtakymmentä euroa ja b) ei ollut sellasta sohvaa, jonka olisin halunnut. Pitänee siis edelleen etsiä tai ehkä yrittää tehdä itse...

Oli todella ihana päivä ja niinpä siskokset kuljeskelivat pitkin ja poikin kaupunkia lankojen perässä, poikettiin mm. Prismassa (jonne mentiin Novitan Olivia -kerien takia) ja Halpa-Hallissa (yksiväristä Samosta ei saa Vapaa Valinnasta) ja sitten ajeltiin Ideaparkkiin. Siellä eksyttiin ensimmäiseksi (luullakseni) Sinelli -nimiseen puotiin ja oivoi.. ihania askartelujuttuja kauppa pullollaan. Monen muunkin liikkeen askartelu- ja käsityöhyllyjä kompattiin ja seuraavassa saaliista kuvia:

517645.jpg
Tässä siis ostokset nukkekotia ja askartelua varten.


517650.jpg
Noita Olivia -lankoja on siis luonnonvalkoista ja vaaleanpunaista väriä 4 kerää kumpaakin, Samosta ostin 2 sinistä, 2 beigeä ja yhden vaaleanpunaisen. Mandariinilankaa 2 vaaleanvihreää ja sitten tuo merinosilk, yksi vyyhti. Bambupuikot vartioi laumaa takana :)

517658.jpg
Nämä taas on täysin heräteostos, hetken mielijohde mutta tuntuvat jalassa ihanilta. Koskarin kenkäkauppa myi ne mulle hyvän palvelun kera :) Näitä tulee varmaan pidettyä, kävelin Ideaparkissa näillä pari tuntia, olivat aika liukkaat mutta jalat eivät ollenkaan väsyneet, vaikka korkoa on kumminkin aika paljon..

Sitten vielä lopuksi oman paikkakunnan saldo, aikaisemmin tällä viikolla ostettuja lankoja:517662.jpg
Siinä siis ne merinoWoolit, 2 kerää Bambua ja se tekele siinä alla on (tosi)pikkuinen kesäkassi (ja se on nyt täysin väärän värinen!), Maija-kerä ja ne tavispuikot sormikkaita varten.

Hohhoh.. kyllä on taas ostettu! Ihan itteetänikin hirvittää, että millä mielikuvituksella, ajalla ja energialla nämä kaikki muuntuu tekeleiksi, niitä keskeneräisiäkin on vielä niin monta odottamassa tuolla käsityökorissa..
Ei auta muu, kuin lähteä kutomaan.. On se kyllä kumma, miten nälkä kasvaa vaan..