Sunnuntaipäivää!

Täällä eletään vähänniinkun matalapaineessa.. Fiilikset on ihan kadonnu, kaikesta. Käsitöihin en oo koskenu kolmeen päivään, huusholli on ihan järkyttävä, pyykkiä on jokapuolella, pihalla makaa kahesta puusta tippuneet lehdet, kasvit alkaa olla kuolleita ja ruoho on puolimetristä. Jottain tarttis tehä..
Keskiviikkona olin vihdoinkin lääkärissä siitä juhannuksentienoilla vaivanneesta koipiturvotuksesta ja reumatohtori väitti, ettei mulla reumaa ole, vaan yliliikkuvat nivelet, jotka kaikenlaisia kipuja ja turvotuksia mullen aiheuttaa. Sen jälkeen mä vasta kipee oon ollukki ;) Buranaa vedelly, kun kantapäitä edelles vaan särkee.
Kyllä sen tohtorin jutuissa varmaan perää on, se kysyi niin jänskiä kysymyksiä ja mun oli joka kysymykseen vastattava joo tai kyllä, että kait se asia sitten on niin. Tilasin sit kuitenki vielä yhen lääkärin, kun verikokeissa vaan trombosyytit on edelleen koholla. Vähänkin jos kuuklailee hakusanoilla trombosyytit ja koholla, tulokseksi saa vaikka mitä hirveyksiä. Siksi päätin, että asia olis ehkä hyvä selvittää eikä jahkata yksin ja valvoa öitä sen takia.

Käsitöistä sen verran, että sain pikkusukkatilauksen, sukulainen haluaa ilahduttaa vauvalomalle jäävää tuttavaansa. Löysin aarteistani kerän valkoista lankaa ja ajattelin sisäänajaa uudet eeben-puikot sen avulla. Lanka on nimetöntä ja sitä on myös vaaleankeltainen kerä ja näistä on tehty takakappale vauvan neuleeseen. Se tekele vilahtaa tässä jutussa löytyvästä kuvasta. Mutta, voi hirvitys, mikä nitinä! Ihan kauheeta! 3 senttiä resoria nitistelin kasaan, jonka jälkeen kasvoi "lisäke" otsalle, puikot pois ja lanka takaisin kerälle, yöks! Eikun uutta lankaa etsimään laatikoista, lankaahan ei saanut ostaa ;)

Sen sijaan Dalecarlica kasvaa huimaa vauhtia, viime sunnuntaina aloitin ja nyt on matkaa noin 4 senttiä pykäreunukseen. Siitä tuntuu tulevan kivan jouluinen neulemekko kaksivuotta täyttävälle kummitytölle. Saattaa jopa valmistua ajoissa, synttärit on nimittäin kahden viikon päästä ;)
Slipoveri ei sitten olekaan edennyt, mutta jahka tuon Dalecarlican saan alta pois niin sitten on etukappaleen vuoro. Takakappale syntyi kahdessa illassa, joten eiköhän se etukappalekin nopeasti valmistu..?
Hirveästi tekee mieli alottaa kaikenlaista, uusia sormikkaita itselle ja myös tyttärelle olis kiva tehdä sellaset, hällä kun on uus syksytakkikin. Ja siihen samaa sarjaa myös joku huivi ja pipokin on tarvelistalla.
Edellisissä sormikkaissa kuvaus on jäänyt, mutta kyllä se tänne tulee tässä jonain päivänä, jahka saan viimeiset langat pääteltyä (siinäkään ei menisi montaa minuuttia jos vaan ryhtyisin siihen). Pikkusukat kuvaan sitten kaikki kerralla ja pääteltyinä ;)

Mukavaa pyhäpäivän jatkoa, vaihtakaapa välillä puikot haravaan, se tekisi hyvää neulojan hartioille..