Näin kului meillä joulun jälkeiset päivät:
1169064.jpg
Käsitöitä tekemällä ja kirjaa lukemalla kuusen kynttilöiden loisteesta nauttien.

Käsitöistä puheenollen..
Olen monta kertaa kärttänyt siskolta lainaan erästä kirjaa ja Tapaninpäivänä sen sitte sain. Samana päivänä hän kädestä pitäen suomensi ja opetti mulle miten homma lähtee käyntiin. Tässä jutussa se jo näkyykin, kiihkeästi puikot suihki ja touhussa oli taas tekemisen meininki. Tosiaan, Tapaninpäivän iltana alottelin, yöllä kahteen asti tikuttelin, sitten vimma vähän laantu mutta lauantai-aamuna sain sen valmiiksi vaikka olin pari päivää töissäkin välillä :)

Huivi on Pam Allenin Wrap Style -kirjasta Shetland Triangle, joka on nähty varmaan lähes kaikissa neuleblogeissa. Mä tein sen Novitan MerinoWoolista, nelosen pyöröpuikoilla, päättelyyn käytin kutosen sukkapuikkoa. MerinoWool on vaihtokaupassa saatua, kotoisin sieltä kuuluisalta kirpputorilta Riihimäeltä. Lankaa kului palttiarallaa kaksi ja puoli kerää kolmesta.
Sitten, hampaat irvessä venuttelin ja venuttelin..
1169077.jpg
..kuivui luultavasti liian vähän aikaa, mutta kun oli kiire saada se kaulaan yöjuoksulle :)
On muuten hankala kuvata itte itseään sillälailla, ettei kaksoisleuka näy, mutta taisin onnistua :)
1169082.jpg
Pienempi siitä tuli, mitä kuvittelin, mutta olen täysin tyytyväinen siihen. Mulla on nyt ihana ja pehmoinen kaulahuivi, ei kutita kaulaa. Malli oli kyllä yllättävän helppo ja todella kiva, kun vaan alkuun pääsi. Ja kun kerran pääsin niskasta aloitettavien huivien makuun, puikoilla toinen samaa maata, mutta vain mohairista ja kutosen puikoilla..

Tämä onkin varmaan viimeinen tänä vuonna valmistunut työ, tuskin mohairunelmaa ehdin saada valmiiksi ja vielä blogata ennen huomista iltaa, kun aamulla täytyy taas töihin ennättää. Ja sitäpaitsi, kun tähän bloggaamiseenkin on tänään mennyt aikaa tuhottomasti (vuodatuksen kuvansiirtojutut on ollut tänään jotenkin jumituksissa), taidetaan siis palata asiaan ensivuonna. Kun kerran alkaa uusi vuosi, niin mahtaako alkaa uudet kujeetkin?