Terveppä terve pitkästä aikaa..
Tulinpa kertomaan, että oon tehnyt ostoksia, oon virkannut kassin, oon alottanut pöytäliinaa neulomalla ja (koska siihen pöytäliinaan pitää keskittyä täysillä) oon alottanut myös telkkarineuletta.. Kaikista nappasin kuvat mutta usb-laitteeni on vikatilassa *ärisee, kiukuttelee ja potkii keskusyksikköä* enkä pysty siirtämään niitä juuri nyt koneelle (lisään ne sitten ku vehkeet taas pelaa).

Tulee mieleen ihan Paskaäidin jutut näistä mun käsitöistä.. Lukekaapa tätä:
Hellepäivän huivista puuttuu vielä hapsut ku siivosin niin innolla tyttären synttäreitä varten, etten löydä vaaleanpunaista kotiväkikerää enää mistään :(  Eli se odottaa edelleen valmistumista..
Loppuviikolla virkkasin kassin mukaellen Novitan kesä 2007 lehdessä ollutta mallia nro  59. Kassiin tuli 4 lappua joissa vuorotteli luonnonvalkoinen ja liila Viola, 4 lappua joissa vuorotteli vaaleanpunainen ja liila Viola, kantokahvat virkkasin päävärinä olleesta liilasta langasta. Violat siis siitä viimekerralla mainitun laatikon aarteita.
Pöytäliina on samaisesta Kesälehdestä, malli 46 ja lankana vaaleanvihreä Novita virkkauslanka. Väänsin sitä tässä työteliään viikonlopun lomassa kerrokselle 37 kunnes tajusin, että tein N-merkillä varustetut kavennukset väärin, olin tehnyt koko ajan. Kyllä otti päähän tajutessani, että pakko on purkaa, kun silmukat ei millään riitä.
Telkkarineuleena aloitin tälläisen, joka onkin nopeaa kudottavaa kasin puikoilla ja tuolla uudella Multi Mohairilla. Tulee ihana huivi joko itelle tai jos hyvin onnistuu, niin joku saa lahjan :) tai sitten se heitetään roskiin, sekin vaihtoehto on aina olemassa kun mun käsitöistä puhutaan..

Olen aina sanonut, että vapaapäivät käy kalliiksi. Keskiviikon vapaapäivänä kävin vain pyörällä kaupoilla, jottei tulisi ostiskeltua niin kamalasti kaikkee.. No ostin silti.. :(
Tytär hajoitti jokin aika sitten pyöräilykypäränsä ja sitä lähettiin ostamaan. Samassa liikkeessä on kodintekniikkaa ja -elektroniikkaa, joten ulkomaille muuttavien sukulaisten takia hairahduin web-kameraan (ku sain alennusta).  Ja koska vesisateessa pyöräiltiin, piti äidinkin hemmotella itteään.. Paikallinen käsityökauppa myi kaikki langat -40%..
Vaikka viime kerralla mainitsin, ettei meikäläisen tarvii hetkeen lankoja ostiskella, niin joudun perumaan puheeni. Hairahduin.. tunnustan.. Ostin 3 kerää Marks&Kattens Multi Mohairia, väri kylmään punaiseen, lähes violettiin vivahtava 1866 sekä samaa M&K  Avanti Cotton -nimistä puuvillalankaa keltaista, luonnonvalkoista ja vaaleansinistä. Vielä himottaisi mennä hakemaan mm.vaaleanpunaista, valkoista, ehkä myös keltaista lisää ja sitä armeijan vihreää.. jos siellä vielä on sillä kerä maksoi 1,85€ alennuksen kera.

Että.. tällästä meikäläisen käsityörintamalla. Kuvia tosiaan sitten, kun usb-laite suostuu toimimaan ja varmaan tulee myös lisää juttua, se ei taida koskaan loppua...? Nyt edessä pari vapaata, kerrankin saan valmistautua vapun viettoon rauhassa puuhastellen ja munkkeja paistaen.
Klara Wappen!!

P.S. koska usb-laite on vikatilassa se uusi web-kamerakaan ei sitten enää toimi *ärisee* ja on vähän merkillinen juttu, sillä vasta torstaina sitä testattiin ja hyvin näkyi.
Kyllä tämä nykyajan tekniikka on mahtavaa, nopeuttaa tosipaljon touhua ja saa viettää rentouttavan hetken koneella joka EI TOIMI *murisee*