Jees, täällä taas. Kiitos kaikille Pinwheel -kommenteista, olihan se sittenkin aika nätti vaikka luonnonvalkoinen tökki mun värisilmää. Ei tullut kuitenkaan kuvia kummitytöstä takki päällä. Miettikää ite, yhtäkkiä tulee täti kylään ja käskee pukea jonkun takin päälle, eikä ole edes oma villatsu. Kun hävettääkin niin paljon, se nauraa kovaan ääneen ja vähän väsyttääkin, kun päiväunia sai vedellä vaan pienen tovin.
Sovittelin sitten selän takana takkia, hihat on lyhyet, mutta äitinsä sanoi, että ei tarvitse pidentää, takki on kuulemma kiva 3/4 -hihaisena. Oottelemme, jos vaikka sähköpostista putkahtaisi kuvanen..
Löysin muuten sopivan napinkin, iso ja hiukan ruskeaan vivahtava viininpunainen. Helppo pienienkin sormien pujotella ketjusilmukkalenkeistä kiinni. Eikä tässä takissa ole juoponnappeja :)

Kivaa tämä hiihtoloma, aurinko paistaa ja on lämmintä, t-paita päällä haravoin iltapäivällä. Saa askarrella kaikkea kivaa päivät pitkät, kun lapset on koulussa. Iltapäivällä kotihommia, ruokaa jne ja illalla taas omaa aikaa, kun lapset on harrastuksissa. Ihanaa on myöskin se, että kuskinhommat on suuremmilta osin loppuneet, harjoituksiin päästään jo pyörällä. Tosin täytyy valivali-osuuskin tähän laittaa, kaikki ei tänäänkään ole pelkkää auringonpaistetta sillä itseaiheutetusti kädet on kipeet ja vaivaiset. Haravoin koko pihan auringonpaisteessa, nyt on aurinkoihottumaa *raapii käsiään* ja päivällä neuloin kakkosen teräsaddipuikoilla erästä, jonka aloitin eilen illalla ja joka valmistui päivällä ja joka makaa nuppineulojen kanssa styroxilla pihalla. Siitä lisää myöhemmin :)

Sitten asiaan ja asia koskee huovutettuja lapasia.
Tein tässä taannoin shettiksen Pirtin Kehräämön karstavillalangasta (=tästedes pirttilanka). Vyyhti painoi reilut 150 grammaa, josta shettikseen kului lähes 130 grammaa (en muista tarkalleen, kun työkaveri punnitsi sen töissä). Pirttilankaa jäi siis pieni nöttönen jäljelle, ja mietin, että mitä kummaa siitä sitten tekisi.. Idea iti viimeistään siinä vaiheessa, kun sisko luovutti käyttööni vajaan kerän tummaruskeaa Tovea. Tove ja Pirtti vaikuttavat samanpaksuisilta ja -oloisilta langoilta. Teen lapaset tovesta ja pirttilangasta ja lykkään koneeseen huopumaan. Oli vain yksi mietintämyssyä vaativa seikka.. tahdoin lapaset, joissa ranteissa on Tovea ja sormissa Pirttilankaa, joten kuinka pitkälle uskallan tehdä lapasta Tovesta, että A. pirttilanka ei loppuisi kesken ja B. pirttilanka kuluisi kuitenkin kokonaan..? Mietin ja ihmettelin, kunnes eräänä iltana jossain blogissa tuli vastaan sukat, jotka on aloitettu kärjestä. Lamppu syttyi ja siitä se sitten lähti.

        1462797.jpg

Aloitin kärjestä Ullan ohjeen mukaan (jos kerran sukkia voi niin tehdä, miksei lapasia), pirttilankaa ja 3,5 nron bambupuikot. Lisäilin silmukoita, kunnes joka puikolla oli 12 silmukkaa. Neuloin oikeaa kunnes pirttilanka loppui ja piti vaihtaa Toveen. Samaan saumaan tuli peukalo, jossa jätin 9 silmukkaa puikolle ja loin toiset 9 tilalle. Tovella jatkoin loppuun, sovittelin välillä ja kun kun lapanen oli pikkasen matkaa yli ranteen, neuloin loppuun pari kerrosta nurjaa ja päättelin. Peukalo samalla tavoin vain pikkasen reiluksi, sillä muistelin, että edellisessä Tove-huovutuksessa lapanen ei kovin paljon mennyt koossa kasaan, pinta vaan pehmentyi kivaksi. Langanpäät piiloon ja pesukoneeseen ja se on siinä :)

        1492826.jpg

Tavallinen pesu, pari talvitakkia ja nämä, veden lämpötila oli 40 astetta ja sitten ulos tuuleen kuivumaan.
     
        1492829.jpg

Ehkä huomaatte (?), pikkasen kutistumista havaittavissa leveydessä. Lisäksi hiukan huopumista, pinnasta tuli hiukan pörheä, mutta mukavan pehmeä ja tasainen. Toven väri ei ihan nappiin toistu kaikissa kuvissa, se on liian kirkas ruskea, luonnossa mielestäni jotenkin tummempi, kuten tässä kuvassa taaemmassa lapasessa näkyy:

        1492836.jpg

Ihanat  lapaset :) Juuri sopivat, ei liian pienet muttei isotkaan. Pehmeät. Tykkääääään <3

        1492832.jpg

Ei oikein ole kevätneule, mutta viis siitä, syksy ja talvi tulee vielä tänäkin vuonna..  Näyttää muuten kivalta yhdessä:

        1492834.jpg

Jos jotain pitäisi tehdä toisin, olisi pitänyt keriä toinen kerä toisin päin, joten kumpikin lapanen olisi tummentunut alaspäin mentäessä. Toinen, mitä mietin, että peukalot olisi voinut tehdä niinkuin tehdään Ailin lapasissa.. Mutta kuitenkin, nää on kivat näin ja mikä parasta, ihan omasta päästä :)

Tuli muuten mieleen yks juttu.. mitä mä teen tolle lopulle pikkunyssäkälle ruskeaa Tovea...??

Huomiseen..