Noinkin omaperäisen otsikon jälkeen sama, melko omaperäinen teksti jatkuu :)
Meillä on pitkästä aikaa koko perhe koolla puuhastellen lempipuuhiaan. Äiti bloggaa ja kutoo sukkaa, nuoriherra pelaa pleikalla jääkiekon sm-liigaa ja tytär huoneessaan askartelee, kuuntelee musiikkia ja lähettelee tekstiviestejä :)
Koko viikko onkin mennyt enempi ja vähempi liikenteessä, kotona olen käynyt vain nukkumassa. Mutta jos ensi viikolla olisin enemmän kotona.. olisi aikaa ja jaksuja myös lapsille, kodille ja käsitöille.

Tässä taannoin tein listaa tekeleitteni tilasta.. voin kertoa, ettei tilanne ole juuri miksikään muuttunut :(
Slipoveri ei tainnut onnistua, vai mitä sanotte tästä:
1065593.jpg
Eli.. alla takakappale, yllä etukappale. Meinasin viime viikonloppuna sillai nopsasti vaan neulasta kappaleet yhteen, että saan uuden asusteen synttäreille.. Hetken ihmettelin, että miten päin nää nyt tuleekaan, kun ei oikein sovi.. Argh!! Etukappaleen kavennetut olkainosat on yhteensä leveämmät kuin takakappale..! Äh kun ottaa pattiin.. En tiiä mitä pitäs tehdä, puranko etukappaleet tuonne v-aukkoon asti vai mitä? Vinkkejä, pliis..

Kummitytön sukka on muutaman sentin päässä kavennuksista ja ehkäpä se muutaman hetken päästä sitten valmistuukin, joten edes jotain täällä on tehty. Lankana Dalesta tuttu Nalle ja puikot 2,5.
Pääkallolapasia olen yrittänyt Novitan syysnumeron ohjeen mukaan tehdä, peukut vielä puuttuu. Tässä vilautuskuva niistä:
1065592.jpg
Lapasten lankana siis Isoveli, harmaa slipoverista ylijäänyt ja valkoinen varta vasten ostettu. Puikot 4,5 ja 5,5. En ole sitten kirjoneuleita harrastanut yläasteen jälkeen ja sen kyllä huomaa :) Onneksi kuva on hämärä ja epätarkka :) Perästä kuuluu tässäkin asiassa, eihän aina voi onnistua.. eihän?

Jotain valmistakin on kyllä, mutta kun tuli yllättäen kiire (ai miten niin mulle??) joten viimeisestä versiosta ei mulla ole kuvaa. Pitää pyytää joskus, jos muistan..
Tein Fritidsgarnista saunamyssyn työkaverille synttärilahjaksi, hän kun harrastaa avantouintia ja sehän on välineurheilulaji vailla vertaa ;)
1065594.jpg
Tässä siis piponen pääteltynä, ei pestynä.
Ohje oli Tekstiiliteollisuuden huovutetun hatun ohje omin muutoksin (jätin siis lieriosan pois).
1065595.jpg
Tässä kaksi pesua myöhemmin. Koko ei juurikaan ensimmäisen pesun jälkeen pienentynyt, pinta vaan huovuttui ihanaksi. Tälläisenään se oli varmasti pari numeroa liian iso. Aikaa ei enää ollut tehdä uutta, joten ostin  kuminauhaa ja  kaupantäti lahjoitti vielä sopivan väristä ristipistolankaa (onkse muliinilanka??) , ja käsin ompelin kuminauhan tuohon käpertyneen reunan sisään. Tulos oli aikalailla baskerin näköinen, joten välttämättä siitä ei kuvaa tarvitakaan.. ;)
Kovasti oli pipa mieleinen ja työpaikan avantouinti-illassakin sitä jo pidettiin.

Mitäs sitten vielä...? Niin, olin muuten keskiviikkona ekaa kertaa avannossa.. tai no.. hyisessä vedessä. Olikin kivaa, vaikka vähän jänskäsin ja varpaita paleli ihan järkyttävästi. Asteen verran oli pakkasta ja maa sen verran jäässä, että nahka meinas lähtee jalkapohjista, kun juoksenneltiin saunasta laiturille ja jokeen. Heräsi ajatuksia huovutetuista avantotossuista.. ylläolevan pipon pariksi..
Selkäsärkyä edelleen, toisena päivänä parempi, toisena buranaa lärviin, että jalka nousee. Kohta kuukauden tätä selkävaivaa on ollut, pitäisiköhän ajatella lääkärireissua jo..?

Tässäpä taitaa olla asiat tälläkertaa. Kivoja ideoita olisin vailla, jotenkin siskon neuleplääh on tarttunut.  Lankojakin katselen ja mietin, mitähän niistä syntyisi.. Mietin myös, onkohan mulla enää koskaan mitään ihanaa valmista käsityötä..? Joulukin tulossa *ahdistuu*.
Pitäisiköhän laittaa Austermann -sormikkaat kuntoon, että voin esitellä niitä sitten seuraavaksi..?
Jaa juu, huomenna sitten messuille.. eka kerta meikäläiselle, saa nähdä, minkälainen päivästä tulee ;)

Kuulemisiin ensi kertaan!

Ps. mun kone joutaa vissiin eläkkeelle, olen aloittanut tään tekstin kirjoittamisen 20.55, ottanut pari valokuvaa, siirtänyt ne koneelle ja kirjoittanut tään jutun.. aikaa kulunut tunti ja 15 min.. on se hidas, joskin tyhjää parempi.. ;)