Onpa onni, että ihmisellä on sisar joka on tuttu tietokoneen kanssa ja joka vielä auttaa kädetöntä. Hän tuosta vaan mesen kautta viritteli mulle muutaman linkin ja jopa laskurin tänne. Oon yrittäny itte jo monta päivää enkä vain osaa.. mutta ehkä ensikerralla osaan jo itsekkin.. (siskis älä naura ;) )
Aika käsitöille on vähän ollu kortilla viimepäivinä, ikävästi työnteko häirittee harrastuksia ;) mutta sainpa kuitenkin (vihdoinkin) valmiiksi Fifi 2:sen Novitan viininpunaisesta Woolista. En ole kummemin sitä mitannut tai punninnut, se on ihan kiemuralla sohvan käsinojalla ja vielä päättelyä vailla. Suunnittelin kyllä, et jos olis kastellut sen nyt ku menen saunaan ja sitte vienyt ulos narulle ni varmaan venuis, tuuli kun tuivertaa just sopivasta suunnasta :) Kuvaan sen sitte ku se on päätelty ja höyrytelty (tai tuulentuiverruksessa kuivateltu). Tietysti kun yhden keskeneräisen saan valmiiksi niin pitää heti alottaa jotain uutta, nyt samasta Woolista ranteisiin lämmitintä.. tai ehkä siitä tulee kämmekäs tai.. katotaan nyt mikä se on sitten kun se valmistuu.
Muutaman kerä lankaa tullut tässä osteltua.. Kävin illalla Vapaa Valinnassa ja neulomustarvikkeita sieltäkin tuli ostettua.. Yhteen kerään marjapuuronväristä Bambulankaa satsasin ja ostin 2,5 numeroiset sukkapuikot, niitä sormikkaita silmälläpitäen (tosin bambusta en ajatellut niitä väkertää, langaksi tulee aarrelanka vaatehuoneesta ;) Sitten poikkesin eilen työmatkalla lankakauppaan ja ostin kerän Gjestalin Maijaa, muutama viikko sitten tein sukat turkoosista Maijasta ja nyt hain lilan kerän jämäkerän kaveriksi, jos niistä tekis vielä raidalliset sukkaset ensijoulua ajatellen. Tai jotain... Ajatella muuten, hämmästyin oikein, että Maija-kerä maksoi vain 2.40€ ja on saman verran lankaa kun esim. Bambussa ja jälkimmäisen hinta oli likemmäs neljä euroa *ei jaksa nyt lähtee hakemaan kassakuittia*
Ja vielä yks pikku juttu, löysin tänään pikaisesti paikallisessa ruokakaupassa käydessäni 2 kerää Novitan mustaa MerinoWoolia ja kaikkein parasta oli se hinta, hyllyn reunassa oli 2,90 mutta kassakuittiin tuli hinta 2 euroa/kerä. Oli liki, etten jättänyt ostoksia liukuhihnalle ja lähtenyt juoksemaan takaisin lankahyllylle :) mutta onneksi palautui järki päähän ja muistin, että olinhan sen jo kertaalleen myllännyt ympäri eikä enempiä keriä ollut. Olin kyllä onnellinen näistäkin, Merinon tuotanto on kait pääosin loppunut jo ennen mun neulomusharrastusta, sillä aikaisemmin en ole niihin missään törmännyt, vaikka välillä olen oikein etsimällä etsinyt. Voitte uskoa, että tästälähin kierrän lankahyllyn kautta kassalle, enkä karkkihyllyn ;)
Kuvia sitten ensikerralla, nyt saunaan ja huivia venuttelemaan :)