Terveisiä talvilomalta!

Täällä on kovasti aloteltu kaikkee uutta ja vanhatkin on tekemättä, eikä mitään oikeen valmistu. Ja sitten, ku jotain vihdoin valmistuu, ni ne lojuu viikkoja jossain tuolin selkänojalla ja patjan alla, ja kun pingotuskin on suoritettu, ei löydy oikeen aikaa tai päivänvaloa kuvailla tuotoksia. Tässä siis yksi sellainen tuotos:

Shetland Triangle, 65x180cm, aktiivineulojat varmaan muistaa kirjan nimen, mä en Nolostunut

Puikkoina käytin kutosen addipyöröä, tuntuu että käytän sitä aina. Toisaalta se on kyllä niin nappiostos, lanka liukuu niin kivasti puikolla ja hyvä pitää kiinni ja vaijerikaan ei mene kippuralle ja vaikka mitä, siksi se kait tarttuukin aina ensimmäiseksi käteen.

Lankana oli tälläkertaa ruskea Kamena, jonka olen viime syksynä ostanut.. kaveri puhui, että tarvisisi tummanruskean huivin ja kysyi, että tekisinkö sellaisen. Lupasin tehdä ja koska aika oli kortilla siihen tilaisuuteen, hain langan valmiiksi. Kaveri päätyikin sitten toiseen asusteeseen, johon ei ruskeaa hartiahuivia tarvittu, joten lanka jäi pöydälle pyörimään. Lopulta sain inspiksen ruskeasta shettiksestä ja sitä on nyt tahkottu alkuvuosi.

Puikkokoko oli kyllä väärin valittu, huivi on melko seittimäinen. Ja vaikka päättelin reunan kasin puikkoa käyttäen, siitä tuli liian kireä.  Kuvat ovat kamalia, en vaan keksi uusia paikkoja, missä kuvata, sisällä on liian pimeää ja ulkona on vaikea löytää tarpeeksi isoa ja tasaista, yksiväristä taustaa tummanruskealle huiville.

Että niinku valmis sarjassamme tulipahan tehtyä..

Ja toinenkin esittelemätön, mikä on lojunut tässä vieressäni monta aikaa esittelyä odottaen: tomurätti bambusta:

Tämän tein yhdessä illassa, kun Ravelrystä bongasin ohjeen. Puikot oli muistaakseni 3,5 numeroisista bambusukkapuikoista kaksi viidesosaa tai sitten samankokoinen pyöröpuikko ja puolisen kerää Novitan Bambua sain tähän kulutettua. Tämä on myös pesun jäljiltä, sillä sen ensikäyttö tapahtui jo ennen langanpäättelyä. Imuroin nimittäin kerrankin innoissani  ja imuri nappasi tämän langanpäästä kiinni, imaisi koko rätin putkeen ja sinne se jäi. Hiukan vaati kekseliäisyyttä saada se pois sieltä, mutta ompa nyt putsattu mokoma letku sisäpuolelta valkoisella bamburätillä Nauru

Tässäpä nämä aatokset tälläkertaa, vessaremontti jatkuu, jahka remontoija saapuu paikalle, olohuone on täynnä kaappeja ja hyllyjä. Sohvalla odottaa kevätpäiväntasaushuivi ja uutena aloitin kesänovitasta palapontsoa vaaleanpunaisesta Rose Mohairista, näyttää aika ihanalta, vaikka ohje on jotenkin niin kauhean vaikea käsittää.. Tosin se, että kattelee Dallasia maratonina samaan aikaan ei välttämättä nopeuta yksinkertaisen ohjeen käsittämistä..

Aurinkoisia kevätpäiviä toivoen ..