Kun kelitkin ovat melko kesäiset, niin varmaan sopii esitellä vähän villasukkia aamuauringossa.. ;)

        1620208.jpg

Taisi olla huhtikuuta, kun tein sukkia, joita kutsuin oksennusolga -nimellä. Niin, oksennustauti oli juuri poikennut perheessä ja sukkalanka muistutti ikävästi tapahtuneesta. Lanka on koolattua Nallea, jota tehtailtiin lankalauantaina. Ekan sukan väritys on ihan.. no sanotaanko, että värikäs, toinen sukka sitten on vähän värittömämpi. Vyyhti oli värjääntynyt luonnollisesti voimakkaammin päältä ja sisältä sitten värit olivat hyvinkin paljon laimeammat.

        1620210.jpg

Kypsyin ihan totaalisesti tohon sukantekeleeseen matkan varrella, mutta väkisin tikuttelin loppuun kun piti puikot saada irti.. en enää muista mitä varten *nolo*. Oksennus-Olgat kuuluu kastiin tulipa tehtyä, kait nää vaikka turnausarpajaisiin kelpaa, omaan jalkaan on vähän omituiset.

En tiiä, miksen osaa tehdä kunnollisia sukan kärkiä nykyään. Monessa tekeleessä olen epäonnistunut juuri kärjen tienoilla. Luultavasti alan kaventamaan liian nopeassa tahdissa ja siksi siitä tulee vähän töppö. Kattokaa ny:

        1620215.jpg
 Miten te teette sukkiin kärkiä?

No sitten ne toiset sukat. Nekin on, kuten kuvasta voi päätellä Olgat! Kokeilin tästä OnLinien langasta taannoin jaywalkeria, mutta siitä oli tulossa liian iso, joten kun se oli pyöriskellyt pöydällä tarpeeksi kauan, niin purin lopulta sen kokonaan pois. Sittemmin ajattelin, että jos kumminkin kokeilisin selättää Olgaa, tälläkertaa täysin uudenlaisella langalla.. Tulos: ehkä hiukan parempi kun oksennusversio mutta edelleen tuo sukan kärki tökkii. Se on ruma! Tähän tein vaihteeksi 1 o 1 n -resoria, oikean silmukan neuloin takareunasta ja perinteisen kantapään tilalle tiimalasin.
Puikkoina kummassakin oli kahden-ja-puolen bambusukkapuikot, raitasukissa olisi ehkä saanut olla vielä pienemmät (nyt kun mulla on sellaset), neulepinta tuntui jonkin verran reikäiseltä. Lisäksi raidat ei oikeen menneet kohilleen, siitä insinjööreille reklamaatiota mutta nää kelpaa kotioloihin..
 
        1620213.jpg

Taas tämänkin vuodatuksen perään pitää keksiä jotain positiivista niin tiimalasikantapäästä tuli siisti. Ei reikiä.. ainakaan paljon.. ;) Lisäksi väri on pirtsakka, syysmyrskyillä luulis olevan kivat.

        1620216.jpg

Tämän kaiken jälkeen tulikin pienoinen neuleplääh. Pinwheelkin vi***taa, hihassa kerroksen vaihtumiskohta onkin kohti taivasta eikä käsivarren alapuolella, eikä yhtään kiinnosta purkaa koko hihaa..

Mutta sitten jotain muuta.. Annen kirpputorilta löytyi mullekin postilaatikontäytettä, kiitoksia vaan jälleen pikaisesta toimituksesta :) Vaati hiukan rälläkkää ja sen sellaisia työkaluja että sain paketin auki, hyvin olit pakannut.
Lapset tuli ihmettelemään mun touhuja kysellen, et mikäs toi on ja kun kerroin, että paketti niin lapset kuorossa: toi on muovipussi :D Harmi etten hokannut kuvaa napata siitä..

Luulin, että mulla oli yks kokonainen kerä Butterflyä ennestään (mun piti virkata siittä eräisiin ylioppilasjuhliin kolmisen vuotta sitten pikkulaukku, jota en sitten yllättäen ehtinytkään) ja aattelin nyt hommata sille kavereita.. Noh, aika kultaa muistot, keriä pyöritellessäni huomasin, että mullahan on saintpauliaruukkujen alla Butterflystä virkatut pikkuliinat.. Äh..

        1620223.jpg

Tästä sitten itelle kesäneuletta.. näyttäis varmaan huitsin hyvältä päivettyneellä ihmisellä..
Jäänee arvoitukseksi, saanko tätä lomaan mennessä valmiiksi.. (alkaa 21.7.) Ja riittääkö lanka.. Ei taida kannattaa vedonlyöntitoimistojen listoille tätä laittaa, 3 1/2 puikot ja sukkia suurempi käsityö.. auts.. mutta yritän kumminkin ;)

Täällä alkoi eilen vuosittainen lapsivapaa.. keli on ko morsian ja vapaa viikonloppu, mikäs sen kivampaa.. Pittää vissiin lähtee sitä kesäkissaa kattelemmaa... ;) Lopunaikaa byöritellä butterflyitä geinussa..
Jätskeilkää ja nauttikaa auringosta, kuka tietää vaikka tää olis tän kesän ainoo hellejakso..

.. ai niin.. hokasin tälläsenkin..   Kivvaa viikonloppua!