Tein lapaset lapsikokoa. Malli on nyt uudesta Eeva Haavistosta, se ensimmäinen malli. Lapaset syntyi Nallesta, sillä valkonen oli ehta kerä Nallea ja luullakseni myös tuo sininen on sitä (tai sitten ei, mutta suurinpiirtein tasasta jälkeä tuli). Ainoa kohta, mihin en kauheen tyytyväinen ole, on ekan ja tokan sekä kolmannen ja neljännen puikon vaihtumiskohta, en osannut tarpeeks löysätä lankaa ja siihen tuli kupru. En saanut sitä silitysraudallakaan tasaseksi. Mutta antaa olla, kyllä se siittä käytössä varmaan tasaantuu, vaikka kuvassa näenkin vielä peukun yläpuolella kupruilua..

        1708477.jpg

Silmukoita oli 52 alkuun, tein ekan kerroksen nurjaa ja sitten 1 valkoisella, 1 sinisellä (ihastuin tähän tapaan korvata resori silloin kun tein näitä pääkalloja, 2o2n kun on mun mielestä niiiiiin pitkäveteistä). Lisäsin ennen kuviota 2 silmukkaa kumpaankin reunaan, kuten kirjassa sanotaan ja loppujenlopuksi lapasten pituus on 18,5 senttiä, joka on Novitan Nallelapastaulukon mukaan noin kokoa 110-120. Saajasta ei ole tietoa, mutta laitetaan sitten taas vaikka arpajaispalkinnoksi.. ;) Ainiin ja puikot, ne 2,5 nron bambusukkapuikot.

Sitten nikkaroin tyttärelle pienen pussukan hetken mielijohteesta, hän kun lähtee huomenna leirille, ja sinne pitää raahata omat ruokailuvälineet. Leikkasin siitä lakanasta 40cm x 80cm kokoisen palan, taitoin kahtia ja ompelin reunat yhteen sekä liian kapean kujan kiristysnarua varten. Liian kapea siitä tuli siksi, kun meinasin vaan laittaa kanttinauhan, mutta sitten kattelin koolattua nallekerää, että sehän sopisikin kivasti keltaisen Nallen kanssa kellertyneeseen lakanakankaaseen ja keltaisiin tikkauksiin. Väännettiin sitten tyttären kanssa äkkiä nyörit, jotka pujotin kujaan. Lopuksi ajelin nimikirjaimet pussin kylkeen ompelukoneella (olis tullu ehkä kivammat, jos olis heti alkuun keksinyt sen). Hätätapauksessa pussukkaan voi kuivata tiskatut astiatkin niiden kuljetuksen ja säilytyksen ohella.

        1708475.jpg
        (leikkaamattomia langanpätkiä, hups...)
Keltainen ja koolattu sopiikin yllättäen yhteen, ainakin mun mielestä, niistä vuorokerroksin neulomalla tuliski ehkä kivat sukat... *pohtii*

Nyt vielä tutkailemaan tuulitakin vetoketjua, pitääx se vielä tänäyönä repiä pois ja laittaa uusi tilalle.. siinähän taas Prkl poikineen viettää iltapuhdetta kanssani..

Kivaa alkavaa viikkoa, jälleen toivoen aurinkoa kaikille!