Tämäkin postaus sisältää sitä sun tätä, eikä yhtään näinä päivinä valmistunutta, siksi varoituksen sana on ehkä paikallaan, mitään upeita tai mahtavia käsitöitä täällä ei ole tänään(kään) tarjolla.

Joissain blogeissa on esitelty aikaisempia käsitöitä, jopa kouluajoilta asti joten kannanpa minäkin korteni kekoon (tämän lisäksi). Ala-asteella muistan väkertäneeni jotain lapasta, mutta yksiväristä. Yläasteella sitten väännettiin kämmenet hikisinä kirjoneulelapasia ja -sukkia. Arkistojen aarteista löysin ittetehryt kirjoneulelapaset:

633676.jpg

Väriyhdistelmä on mielestäni kiva, edelleen voisin valita moiset värit ja vielä samoihin vanttuisiin, mutta sitten.. peukun tekisin ehkä pohjavärillä, raitoja tekisin ehkä enempi varteen, samaten varteen tekisin ehkä toisenlaista resoria ja toivottavasti osaisin tehdä tasaisen lapasen, ettei se kaventuisi pahasti tuosta kirjoneuleisesta kohdasta :) Tästähän voisi laittaa korvan taa, syksy kun tulee, että tekisin vastaavat mutta tänpäiväsillä taidoilla.. Vähän niinkuin siskokulta ja sen jänekset :)

Toinen juttu, josta nappasin kuvan oli mun puikkokätköni, jonka siirsin  takapihalle kuvauksen ajaksi:

633699.jpg

Monenlaisia puikkopusseja yms. olen blogeissa nähnyt ja nyt näette miten säilytän omia puikkojani. Vanha ruokailuvälinelaatikko sai lopputilin viimeisen muuton yhteydessä ja lähes puolivahingossa puikot ja koukut sekä "puikkomittari" kasaantuivat sinne. Jossakin vaiheessa tajusin, että tuohan on kätsä, saan laitettua puikot laatikkoon niin, etteivät pyöri pitkin laatikkoa. Kuvassa näkyy vain osa puikoista, toinen puoli on varmaan keskeneräisissä töissäni *nolo*. Lasipurkin taas löysin muutama päivä sitten arkistojeni aarteista ja koska siinä olleet kukkaset nuupahtivat, saivat puikot siitä yllättäen uuden, mutta halvan kodin, pohjassa käsintehty hintalappu 1.95 eikä varmaankaan ole kyseessä eurot :)

Vielä näyttäisin teille, kun kerran käsitöistä pitäisi olla puhetta, kuvan lohtulangasta. Luullakseni sitä ei olekaan esitelty vielä täällä, joten tässä sitten kuvanen siitä:

633713.jpg

Kuva on vino, olisi pitänyt kääntää, mutta vieraalla koneella ei systeemit ole samoja kuin omalla. Samaten muuten kuvien latautuminen saattaa kestää kauan (ainakin esikatselussa tuntui siltä), sillä niitä ei ole "pienennetty" ollenkaan, niinkuin omalla koneellani olen tehnyt. Nörttiparille tiedoksi, saisikos sen ohjelman myös siihen koneeseen?
Mutta siis käsitöitä, Austermann Steppiä jojobaöljyllä ja aloe veralla varustettuna. Kerään on jo valmiiksi hypännyt ne samassa postauksessa mainitut bambut, kokoa 2,5. Jepyn polvekeraidallista siitä tulossa, kuten tämä kuva kertoo:

633722.jpg

Mutta mitä mieltä olette, tuleekohan mun koivelleni vähän liian pieni? Vaikka tein sen 56 silmukalla.. Tuo sininen sukka tehty Maijasta talvella, 3,5numeroisilla puikolla, nyt lankana ohuempi austermann ja puikot 2,5.
Olen sovittanut sitä ja tätä kirjoittaessani se on jo valmiinakin, mutta kannattaako sitä venuttaa? Maija-sukka on ollut käytössä viimeiset 4 kuukautta, heti valmistuttuaan se oli tiukempi mutta pitäessä luonnollisesti venunut.
Pari Austermannilta vielä puuttuu, ehkä sekin vielä valmistuu, ainakin yritys on kova. Olen yrittänyt luoda silmukoita noin 30 kertaa niin, että saisin sukan alkamaan samasta vihreästä väristä, mutta lanka loppuu aina kesken. Tai sitten sitä jää puoli metriä pitkä pätkä joka menee haaskuun.. Kyseinen tekele alkoi niin lujaa pytyttämään, että siirsin sen syrjään ja aloitin ihan jotain muuta, mutta siitä lisää myöhemmin..

Tällästä tälläkertaa, palajan tänne taas joko uusin jutuin tai uusin kuvin, hyvällä onnella molempien kera.
Sekä teille, että itselleni neulomusintoa toivotellen...